apple-reaguje-na-nepokoje-v-londyne-ze-svych-obchodu-odvezl-veskere-zbozi
Apple Novinka Apple reaguje na nepokoje v Londýně. Ze svých obchodů odvezl veškeré zboží

Apple reaguje na nepokoje v Londýně. Ze svých obchodů odvezl veškeré zboží

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 8. 2011 14:15 6

Prázdné obchody mají odradit zloděje a vandaly. Ve večerních hodinách před nimi navíc hlídkuje metropolitní policie.

Reklama

Britové minulý týden šokovaně sledovali nepokoje, jaké do té doby nepamatovali. Výtržníci řádili v Manchesteru, Birminghamu či Liverpoolu. Násilí se nevyhnulo ani britské metropoli. V řadě londýnských čtvrtí mladí lidé rozbíjeli výlohy a zapalovali auta i budovy.

Vyrabována a kompletně zničena byla i řada obchodů známých technologických firem. Na předměstí Londýna v Enfieldu vyhořel centrální distribuční sklad Sony, jeden ze šesti, které se na starém kontinentě nachází. Rozkládal se na rozloze 20 tisíc čtverečních metrů, což jsou přibližně tři fotbalová hřiště. Mluvčí společnosti potvrdil, že škody půjdou do desítek milionů dolarů.

Mainstreamová média u nás o tom ale neinformovala, protože netekla krev, nikdo neutrpěl újmu na zdraví a ani žádné zvířátko při tom nezemřelo. Namísto toho začala překotně spekulovat o tom, zda se útočníci náhodou neinspirovali sérií Grand Theft Auto.

Poněkud aktivněji ochranu svého majetku pojal americký Apple, který aby zabránil rabování, odvezl ze svých poboček v rizikových oblastech veškeré produkty. Na ochraně obchodů před drancující verbeží se večer i zesílené hlídky metropolitní policie.

Apple reaguje na nepokoje v Londýně. Ze svých obchodů odvezl veškeré zboží
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama