apple-zaluje-i-motorolu-chce-zablokovat-prodej-tabletu-xoom
Apple Novinka Apple žaluje i Motorolu. Chce zablokovat prodej tabletu Xoom

Apple žaluje i Motorolu. Chce zablokovat prodej tabletu Xoom

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 8. 2011 16:50 45

Apple v boji proti konkurenčním výrobcům tabletů nepolevuje a na mušku si bere Motorolu. Žádost znovu podal u soudu v Düsseldorfu, který zakázal dočasně prodej Galaxy Tabu 10.1.

Reklama

Úterní rozhodnutí německého soudu, který Samsungu zakázal prodej tabletu Galaxy Tab 10.1 v rámci celé Evropské unie, překvapilo řadu lidí a spustilo v internetových diskuzích vlnu ostré kritiky vůči Applu.

Nepřehlédněte:

Apple zablokoval prodej tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 v Evropské unii

Samsung ale není podle všeho jedinou společností, na kterou mají v Cupertinu spadeno. V hledáčku tamních šéfů se ocitla také Motorola, americký výrobce, který na Apple ostře útočil skrze reklamní spoty na Xoom. V nich byla patrná paralela s legendární reklamou z roku 1984, která upozorňovala na příchod počítačů Mac. Se svou troškou do mlýna tenkrát rychle přispělo i LG, ale jejich trapný pokus nezaujal.

V případě sporu s Motorolou se Apple znovu obrátil na soud v Düsseldorfu a proto se dá očekávat, že i tentokráte mu bude vyhověno. O žádosti informoval blog FOSS Patents.

Jde o další kolo patentových hvězdných válek mezi těmito výrobci. Oba se navzájem dlouhodobě obviňují z porušování patentů a duševního vlastnictví. Motorola zažalovala Apple o zneužití celkem osmnácti jí vlastněných patentů, Apple reagoval protižalobou zahrnující trojici patentů.

Se stejným požadavkem Apple vyrukoval také proti německé společnosti JAY-tech, která do zemí EU dováží plagiát iPadu s operačním systémem Android. V tomto případě je žádost, zdá se, oprávněná.

Apple odhodil v posledních týdnech bílé rukavičky a do akce povolal svůj nejlepší tým právníků. Pokud ale nakonec neuspěje, může ho to přijít na pěkné peníze, protože bude muset svým konkurentům zaplatit ušlý zisk.

Apple žaluje i Motorolu. Chce zablokovat prodej tabletu Xoom
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: FOSS Patents

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama