utocnici-zverejnili-seznam-hackeru-z-lulzsec-policie-zacala-s-zatykanim
Novinka Útočníci zveřejnili seznam hackerů z LulzSec, policie začala s zatýkáním

Útočníci zveřejnili seznam hackerů z LulzSec, policie začala s zatýkáním

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

28. 7. 2011 09:30 1

Pro známou skupinu to byla rána pod pás, hacktivisti se ale nevzdávají a plánují dál pokračovat s útoky. Máme tu novou válku?

Reklama

Podle zpráv britské policie byl zadržen mluvčí skupiny Lulz Security. Mladík známý pod přezdívkou „Topiary“ byl údajně dopaden ve svém domě na Shetlandských ostrovech. Devatenáctiletý zadržený, jehož pravé jméno nebylo zveřejněno, byl transportován do Londýna a jeho dům je prohledáván kvůli důkazům o protizákonném jednání. Pátrání probíhá i po sedmnáctiletém mladíkovi, ale ten zatím zatknut nebyl.

Útočníci zveřejnili seznam hackerů z LulzSec, policie začala s zatýkáním
i Zdroj: PCTuning.cz

LulzSec je skupina známá svými útoky na vládní sítě, webové stránky a databáze společností a dalšími útoky jen tak pro zábavu. Většinou se jedná o snahu upozornit na slabé zabezpečení, ale jsou i případy, kdy skupina vede svůj boj proti „utlačování svobody internetu“ a bývají proto přezdíváni hacktivisté (hacktivista - hacker aktivista; pozn. red.). Na aktivním Twitteru skupiny jsou zveřejňovány informace o nejnovějších útocích a aktivitách hackerů, přičemž právě Topiary byl pravděpodobně tím, kdo se snažil o co největší publicitu. Snažit se o publicitu, když se o vás zajímá policie po celém světě asi nebude to pravé, co myslíte?

Útočníci zveřejnili seznam hackerů z LulzSec, policie začala s zatýkáním
i Zdroj: PCTuning.cz

Nepřehlédněte:

V poslední době se LulzSec vytratili z centra pozornosti. Za všechno mohla rána pod pás od jedné z hackerských skupin, která zveřejnila seznam informací o několika členech LulzSec, včetně jmen a adres. To donutilo LulzSec dočasně pozastavit svou aktivitu, ale spolupráce na nedávném nabourání do serverů společnosti News Corporation byla asi moc lákavou záležitostí, a tak spolupracovali s Anonymous (Anonymous přišlo minulý týden kvůli zatčení o 14 členů).

Útočníci zveřejnili seznam hackerů z LulzSec, policie začala s zatýkáním
i Zdroj: PCTuning.cz

Nedávný útok na The Sun - na hlavní stránku umístili fiktivní zprávu o úmrtí magnáta Ruperta Murdocha

Policie oznámila úspěšné zatčení Topiaryho jen několik hodin poté, co skupiny Anonymous a LulzSecurity vyzvaly k bojkotu platební služby PayPal, kvůli zadržování financí serveru WikiLeaks. Skupina se k zatčení svého mluvčího a pátrání po dalších členech nijak nevyjádřila, takže si budeme muset počkat, s čím dorazí. Můžeme očekávat další útoky, nebo dokonce válku hackerů? Najdou se i skupiny, kterým se počínání LulzSec a Anonymous nelíbí, a tak jsme se dostali do fáze, kdy hackeři válčí sami mezi sebou.

Zdroj: PCWorld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama