popularita-tabletu-strme-stoupa-planujete-i-vy-jeho-nakup
Apple Novinka Popularita tabletů strmě stoupá. Plánujete i vy jeho nákup?

Popularita tabletů strmě stoupá. Plánujete i vy jeho nákup?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 7. 2011 10:15 27

Za posledních dvanáct měsíců vzrostly prodeje o 331 procent. Nejlépe se stále prodává iPad, na paty mu ale chtějí, už brzy, začít šlapat zařízení s Androidem.

Reklama

Zájem zákazníků o multimediální tablety neustále roste. Nejvíce na dračku v České republice jde iPad a Asus EEE Pad Transformer s dokovací stanicí. Ve světě se nejvíce prodávají iPad a iPad 2.

Podle analytické společnosti Strategy Analytics vzrostla poptávka po tabletech během posledních dvanácti měsíců o 331 procent. Za celé druhé čtvrtletí 2011 se prodalo přes 15 milionů kusů, z toho nejvíce iPadů.

Na popularitě nabírají ale i tablety s Androidem, i když o výrazném útoku na přední pozice je zatím předčasné hovořit. Zařízení s Windows 7 se na prodejích podílela 4,6 procenta. Blackberry Playbook s ONX necelými třemi procenty.

V dalších měsících a především v roce 2012 má zájem uživatelů ještě sílit. Napomoci tomu má uvedení operačního systému Windows 8, který bude možné používat i na tomto typu zařízení, stejně jako iPadu 3 a dalších a dalších zařízení s Androidem.

Popularita tabletů strmě stoupá. Plánujete i vy jeho nákup?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TechRadar

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama