korejci-zdarile-okopirovali-smart-cover-pro-ipad-vyrobek-ale-radeji-stahli-z-prodeje
Apple Novinka Korejci zdařile okopírovali Smart Cover pro iPad. Výrobek ale raději stáhli z prodeje

Korejci zdařile okopírovali Smart Cover pro iPad. Výrobek ale raději stáhli z prodeje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 7. 2011 14:50 13

Za produktem Smart Case stála firma Anymode, jejímž generálním ředitelem je prý synovec předsedy společnosti Samsung.

Reklama

Nebudeme chodit okolo horké kaše a napíšeme to na rovinu: „Tohle mohla být pořádná kauza“. Každý, kdo trochu sleduje dění na poli mobilních telefonů, nejspíše zaznamenal probíhající soudní při mezi Apple a Samsungem.

Vedení v Cupertinu v dubnu definitivně došla trpělivost a jihokorejskou firmu zažalovalo za okopírovaný vzhled iPhonu 3G/S, tolik charakteristický modelu Galaxy S. Od té doby mají právníci obou společnosti napilno.

V Apple jsou na svého (pravděpodobně brzy bývalého) spojence dokonce tak naštvaní, že zvažují možnost si čip A6 nechat vyrábět v TSMC. Ten by se v roce 2012 měl objevit v zařízeních jako iPad 3 či iPhone 6.

Korejci zdařile okopírovali Smart Cover pro iPad. Výrobek ale raději stáhli z prodeje
i Zdroj: PCTuning.cz

V naší dnešní zprávě nejde o hardware jako takový, nýbrž o příslušenství Smart Case, které se až nápadně podobá Smart Coveru, se kterým Apple přišel současně s uvedením iPadu 2. V případě řešení firmy Anymode jde o hodně povedenou kopii tohoto multifunkčního krytu, navíc opatřenou známkou „Designed for Samsung Mobile”.

Přichycení za magnety bylo sice nahrazenou obvyklou plastovou vaničkou. Tím ale veškeré rozdíly končí. Pozorovat lze charakteristické lamely, nechybí možnost Galaxy Tab 10,1“ postavit do téměř vertikální polohy pro komfortní sledování videa.

Server 9to5mac stihl na Anymode vyšťourat, že její generální ředitel – Sang-Yong Kim, je zároveň synovcem předsedy Samsungu Kun-Hee Leea. Samsung na situaci po 24 hodinách reagoval prohlášením, že v tomto případě společnosti Anymode nedovolil, aby mohla užívat jeho značku "Designed for Samsung Mobile". S Anymode prý pracuje na řešení problému, neboť výrobek byl raději stažen z prodeje.

Korejci zdařile okopírovali Smart Cover pro iPad. Výrobek ale raději stáhli z prodeje
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zdroj: 9to5mac

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama