john-carmack-mobilni-telefony-budou-brzy-vykonnejsi-nez-xbox-360-a-ps3
Novinka John Carmack: „mobilní telefony budou brzy výkonnější než Xbox 360 a PS3“

John Carmack: „mobilní telefony budou brzy výkonnější než Xbox 360 a PS3“

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 7. 2011 15:15 35

Do dvou let budeme v kapsách u kalhot nosit zařízení, které svým výkonem bezpečně zastíní současné konzole. Vývoj zkrátka nezastavíš.

Reklama

Legenda a zakladatel id Software, John Carmack, se v dalším z rozhovorů pro server IndustryGames rozpovídal o výkonu současných i budoucích mobilních telefonů. A s ničím se moc nerozpakoval, šel rovnou k věci: „Je nepochybné, že ve velmi krátké době budeme mít k dispozici telefony, které budou mít více výkonu než má současná generace konzolí,“ tvrdil.

„Musíte se na to podívat v několika rovinách. iPad 2 dnes sice není výkonnější než Xbox 360, ale skutečnost, že zaostává jen nepatrně, znamená, že do dvou let, a to můžeme považovat takřka za jistotu, budou mobilní zařízení výkonnější než současné konzole. Hodně tomu napomohl zvyšující se zájem po mobilních hrách,“ pokračoval.

Neuvěřitelné, legendární hra Doom portována na kapesní kalkulačku [video]

„Od našich vývojářů slýchám jak říkají: „Na Xboxu 360 a PlayStationu 3 už tolik nehrajeme, raději sáhneme po iPadu. Je to jiný zážitek… Je to spíše rozptýlení než hraní jako takové.“

Na poptávce po mobilních hrách pochopitelně profitují i vývojáři, např. id Software na Rage pro iOS vydělalo více peněz, než na celém novém Wolfensteinovi. „Je to trochu děsivé, když se nad tím zamyslíte,“ řekl Carmack. Kromě toho předpokládá a nadále věří v úspěch služby OnLive. Streamované hraní se podle něj nakonec prosadí, a to prý i kvůli tomu, že služba běží prakticky na všem od tabletů a smartphonů, apod.

John Carmack: „mobilní telefony budou brzy výkonnější než Xbox 360 a PS3“
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama