hackeri-z-anonymous-zautocili-na-apple-ale-zaroven-dodavaji-praci-mame-jinde
Apple Novinka Hackeři z Anonymous zaútočili na Apple, ale zároveň dodávají: „práci máme jinde“

Hackeři z Anonymous zaútočili na Apple, ale zároveň dodávají: „práci máme jinde“

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 7. 2011 13:30 15

Hackeři ze skupiny Anonymous, kteří dříve útočili na weby společností jako Visa, MasterCard nebo Sony, nyní prolomili ochranu i amerického Applu.

Reklama

Hackerskou skupinu vystupující pod názvem Anonymous asi netřeba představovat. Výrazněji na sebe upozornila v minulém roce v souvislosti s kauzou WikiLeaks, kdy napadla weby společností Visa, Paypal a MasterCard, které serveru blokovaly platby. Později skupina pronikla i do sítě společnosti HBGary.

Největší pozornost na sebe ovšem strhla v souvislosti s útokem na Sony, ovšem už popřela, že by stála za únikem dat ze sítí PlayStation Network a Sony Online Entertainment. Napadla také webové stránky španělské banky Banco Bilbao Vizcaya Argentaria a energetické společnosti Enel.

V neděli se skupina pochlubila, že se jí podařilo nabourat do serverů Apple a z tabulky databáze MySQL ukořistit uživatelská jména a hesla. Společnost z Cupertina informaci nepotvrdila.

K prolomení ochrany útočníkům pravděpodobně postačil postup známý jako SQL injection. Skupina prohlásila: „Nebojte se, jsme zaneprázdněni jinde,“ ale zároveň připustila, že Apple může být jedním z cílů AntiSec, iniciativy zaměřené na boj proti světovým vládám a firmám.

Nepřehlédněte:

Hackeři z Anonymous zaútočili na Apple, ale zároveň dodávají: „práci máme jinde“
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Electronista

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama