sapphire-edge-hd2-maly-nettop-s-dvoujadrem
Novinka Sapphire EDGE-HD2: malý nettop s dvoujádrem

Sapphire EDGE-HD2: malý nettop s dvoujádrem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 7. 2011 10:30 3

Ideálně se hodí do obýváku, na prohlížení videí a fotografií z dovolené a také všude tam, kde je pro klasický desktop málo místa.

Reklama

Pokud Sapphire znáte pouze jako tradičního výrobce grafických akcelerátorů, pravděpodobně vás překvapí, že v těchto dnech rozšíří svou nabídku stolních počítačů, resp. nettopů, o model EDGE-HD2. Zařízení má rozměry 19,3 × 14,8 × 2,2 cm, hmotnost 530 gramů.

Oproti starší edici nabídne větší pevný disk a silnější procesor – dvoujádrový Atom D525 s nominálním taktem 1,8 GHz. Operační paměť má kapacitu 2 GB, pevný disk formátu 2,5“ pojme 320 GB dat. Grafické úkoly obstarává druhá generace Ionu s 512 MB vyhrazené paměti.

Dále tu najdete Gigabitový Ethernet, modul WiFi 802.11 b/g/n, čtyři porty USB 2.0 a konektory vyhrazené audiu. K monitoru lze tohoto „prcka“ připojit pomocí Dsub a HDMI. Co určitě potěší, to je spotřeba, která se má v zátěži držet pod hranicí 30 wattů. Sapphire EDGE-HD2 se bude prodávat s operačním systémem Windows 7 nebo FreeDOS. Za verzi bez Windows pravděpodobně zaplatíte 6500 až 7000 Kč.

Sapphire EDGE-HD2: malý nettop s dvoujádrem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama