fujitsu-lifebook-th40-d-netbook-v-tabletu-se-zatim-prodavat-nebude
Novinka Fujitsu LifeBook TH40/D: netbook v tabletu se zatím prodávat nebude

Fujitsu LifeBook TH40/D: netbook v tabletu se zatím prodávat nebude

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 6. 2011 13:00 3

Konvertibilní netbook lze pomocí vysouvací konstrukce snadno proměnit na tablet. A kromě toho i docela dobře vypadá.

Reklama

Přenosný multimediální počítač LifeBook TH40/D postavený na platformě Intel Oak Trail se do prodeje zatím nedostane, informuje společnost Fujitsu. Podle dřívějších zpráv se v obchodech měl objevit koncem června (přinejmenším v Japonsku), ale nebude tomu tak.

Přístroj má 10,1“ displej s rozlišením 1024 × 600 obrazových bodů. Jeho podsvícením je řešeno pomocí technologie LED. Dále zde najdete procesor Atom Z670 s nominální frekvencí 1,5 GHz, který je vyroben starší 45nm technologií a podporuje Hyper-Threading, takže i když jde o jednojádrový model, zvládne najednou zpracovávat až dvě vlákna. Grafický čip Intel GMA 600 s taktem 400 MHz umožňuje akceleraci Full HD videa a také jeho výstup přes HDMI konektor na externí monitor.

Fujitsu LifeBook TH40/D: netbook v tabletu se zatím prodávat nebude
i Zdroj: PCTuning.cz

Operační paměť má ale kapacitu pouze 1 GB a nepotěší vás ani pevný disk, který patří k těm nejpomalejším, jeho plotny se otáčí pouze 4200 ot./min. Uložit na něj můžete 120 GB dat. Výbavu ještě tvoří dva stereofonní reproduktory, kamera s rozlišením 0,3 Mpx, modul WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, jeden slot pro SD karty a USB 2.0 a HDMI konektor.

Baterie s kapacitou 23 Wh dopřeje až šest hodin provozu, uvádí zpráva. LifeBook TH40/D bude v prodeji za 989 dolarů, ale není vyloučeno, že ve finále bude cena o něco nižší. Největší výhodou tohoto zařízení ale je, že díky vysouvací konstrukci jej lze velmi rychle proměnit na tablet.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama