kmi-softstep-keyworx-kdyz-uz-na-praci-ruce-nestaci
Novinka KMI SoftStep KeyWorx: Když už na práci ruce nestačí

KMI SoftStep KeyWorx: Když už na práci ruce nestačí

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

23. 6. 2011 06:00 5

Novinku na stole nehledejte, právě naopak. Tato „klávesnice“ bude ležet pod vaším stolem a ovládat ji budete nohama.

Reklama

Připadáte si občas, že byste potřebovali ještě minimálně jeden pár rukou, abyste mohli rychle a efektivně ovládat střihací program nebo třeba Photoshop? Výrobce Keith McMillen Instruments (KMI) to vyřešili po svém a na trhu se objeví jejich zařízení SoftStep KeyWorx. Toto zařízení je jednoduchý ovladač, dalo by se říct klávesnice, kterou ovládáte nohama.

Na ovladači se nachází 10 dvoupolohových přepínačů. Můžete tak přepínač stisknout nahoru nebo dolů, což může mít funkci třeba přibližování nebo oddalování fotografie ve Photoshopu, další může měnit tloušťku štětce. Možností je samozřejmě mnoho a bude záležet jen na vás. Dále jsou zde čtyři směrové klávesy, pomocí kterých můžete například navigovat v průzkumníkovi.

KMI SoftStep KeyWorx: Když už na práci ruce nestačí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zařízení se připojuje k počítači pomocí USB a není potřeba žádné další napájení. Naprogramovat můžete až 100 příkazů, které při zmáčknutí dvou určitých tlačítek provedou nějakou akci. Nápad je to určitě užitečný a mohl by se mezi několika lidmi i ujmout, nebýt dle mě přemrštěné ceny, která je skoro 5 000 Kč. Jak celá tato „nožní klávesnice“ funguje, je předvedeno ve videu níže.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama