idealni-partner-na-cesty-kde-chybi-zasuvka-netbook-na-solarni-pohon-od-samsungu
Novinka Ideální partner na cesty, kde chybí zásuvka? Netbook na solární pohon od Samsungu

Ideální partner na cesty, kde chybí zásuvka? Netbook na solární pohon od Samsungu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 6. 2011 16:00 15

Dvě hodiny nabíjení slunečným svitem zajistí až hodinu práce. Netbook NC215S využijete hlavně na cestách a všude tam, kde je slunčeno.

Reklama

Jihokorejský výrobce představil 10,1“ netbook, o kterém se toho sice donedávna moc nevědělo, ale stojí určitě za vaší pozornost. S klidným svědomím můžeme říct, že mezi ostatní uniformní produkty nezapadá, neboť využívá solární panel pro dobíjení baterie.

Ten je prakticky zabudován ve vrchní části víka a zajišťuje automatické dobíjení na slunci. Jeho přesné specifikace bohužel neznáme. V případě, že bude počítač dvě hodiny nabíjen solární energií, zvládne pracovat až jednu hodinu, tvrdí výrobce.

Displej podporuje technologii CrystalBrite a dokáže zobrazit maximální rozlišení 1024 × 600 pixelů. O svižnost systému se stará jednojádrový procesor Atom N455 s frekvencí 1,66 GHz nebo stejně taktované dvoujádro N570.

Trochu nás zklamala kapacita operační paměti – 1 GB DDR3 je málo. Počítači by slušeli minimálně 2 GB. Na tom se asi všichni shodneme. Pevný disk se točí 5400 za minutu a pojme 250 GB nebo 320 GB. Grafiku má na starosti integrované jádro Intel GMA 3150.

Baterie je postavena na technologii PowerPlus. Podle Samsungu má šest článků a umožní počítač pohánět až 14,5 hodiny. Celková hmotnost je 1,32 kilogramu. Operačním systémem jako obvykle Windows 7 v edici Starter. Koncovou cenu a dostupnost po nás nechtějte. Samsung mlčí.

Ideální partner na cesty, kde chybí zásuvka? Netbook na solární pohon od Samsungu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: woratek

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama