pasivne-chlazeny-radeon-hd-6850-jiz-brzy-v-prodeji
Novinka Pasivně chlazený Radeon HD 6850 již brzy v prodeji

Pasivně chlazený Radeon HD 6850 již brzy v prodeji

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 5. 2011 14:00 2

První informace o kartě jsme vám přinesli už koncem listopadu. Do prodeje se ale nakonec dostala až nyní. Kdo má rád ticho a grafiky AMD, neměl by zaváhat.

Reklama

Pokud chceme absolutně tichou grafickou kartu, na výběr máme ze dvou možností. V úvahu připadá vodní chlazení, ale jak víme, to (kvalitní) nestojí málo. Většina uživatelů proto raději zvažuje nákup pasivně chlazeného modelu.

Vstříc jim nyní vychází PowerColor, který představil pasivně chlazený Radeon HD 6850 SCS (Silent Cooling System). Na první pohled karta zaujme masivním chlazením s pěti heat-pipe trubičkami a pasivem ve tvaru písmene L. Uchladit musí 127 W odpadního tepla. Pasivní část je tvořena celkem 62 žebry.

GPU Barts nese 960 unifikovaných jednotek a tepe na referenčních 775 MHz. Sběrnice má šířku 256 bitů, VRAM GDDR5 je zastoupena v kapacitě 1 GB a pracuje na 4000 MHz. Výrobce ve zprávě zmiňuje i kvalitní součástky, jako např. pevné kondenzátory a stíněné cívky. Dočkáte se i kompatibility s API DirectX 11, CrossFireX a HD3D. Pro připojení k počítači se nabízí DVI, HDMI a jeden DisplayPort.

Nepřehlédněte:

Máte při hraní rádi ticho? PowerColor finišuje na pasivně chlazeném Radeonu HD 6850

Dostupnost a cena je neznámá. Zdá se ale pravděpodobné, že v balení kromě grafiky a propagačních materiálů najdete i kupón na hru DiRT 3 od Codemasters.

Pasivně chlazený Radeon HD 6850 již brzy v prodeji
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama