hd-6770-pcs-vortex-ii-juniper-se-specialnim-chladicem
Novinka HD 6770 PCS+ Vortex II: Juniper se speciálním chladičem

HD 6770 PCS+ Vortex II: Juniper se speciálním chladičem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 5. 2011 14:00

O reinkarnaci jádra Juniper jsme už jednou psali a dnes tuto epizodu uzavíráme. Vezmou zákazníci přejmenovaný Radeon HD 5770 na milost kvůli nereferenčnímu chladiči?

Reklama

Je tomu asi tak měsíc, co PowerColor představil Radeon HD 6950 PCS+ aneb první grafickou kartu osazenou druhou generací nereferenčního chladiče Vortex. A dnes ohlásil další model, na kterém nereferenční chlazení najdete.

Na tišťáku Radeonu HD 6770 se tísní grafické jádro Juniper s 800 unifikovanými a 36 texturovacími jednotkami. Ve skříni vám chladič zabere dvě pozice. Pokud budete chtít jeho účinnost zvýšit, jediné co musíte udělat, je „pozvednout“ ventilátor nad okraj chladiče, díky čemuž údajně zvýšíte proudění vzduchu až 13 procent. Výsledkem jsou nižší teploty až o 25 procent než má referenční karta, tvrdí PowerColor.

Reinkarnované GPU pracuje na 900 MHz (běžně 850 MHz) a je napojeno na 128bitovou paměťovou sběrnici. 1 GB GDDR5 paměti běží namísto základních 4800 MHz na 4900 MHz. Napájení je čtyřfázové (tři pro GPU, jedna pro VRAM). Z kvalitních součástek jmenujme pevné kondenzátory a stíněné cívky.

Karta podporuje API DirectX 11 a má výstupy DVI, HDMI a DisplayPort. K dispozici je i CrossFire konektor. Cenu zatím neznáme.

Stejně jako v případě nVidie a jejího jádra G92, které se zdálo „nesmrtelné“ a na trhu nás provázelo po dobu tří let, i tentokráte uživatele nabádáme k ostražitosti. V případě karet HD 6770 a HD 6750 jde o podobný „bodyček“ na uživatele. Předpokládáme, že tentokrát ale nenalétí.

HD 6770 PCS+ Vortex II: Juniper se speciálním chladičem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama