rapidshare-se-probral-vlak-mu-ale-stale-ujizdi
Novinka RapidShare se probral, vlak mu ale stále ujíždí

RapidShare se probral, vlak mu ale stále ujíždí

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

5. 5. 2011 12:00 18

Špatně nastavené podmínky mu minulý rok téměř zlomily vaz. Nyní je však zpět ve staré dobré podobě a pokusí se znovu získat ztracenou pozici. Má ještě nějakou šanci?

Reklama

Dříve pravděpodobně nejoblíbenější služba pro ukládání dat získala na popularitě především díky tomu, že se stala zdrojem nejrůznějšího, mnohdy autorsky chráněného obsahu. Nedávno ještě byla doslova synonymem pro stahování jako takové a i přes zavedené přísné podmínky a kontrolu nahraného obsahu zde byla obrovská základna uživatelů. Naneštěstí se v minulém roce rozhodli změnit podmínky a především způsob plateb, což mělo na následek okamžitý úpadek služby a odchod nejednoho uživatele.

RapidShare se probral, vlak mu ale stále ujíždí
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní se v RapidShare probrali a služba se vrací zpět tak, jak jsme ji znali dříve. V emailu zaslaném stálým i bývalým uživatelům se mluví o návratu k oblíbenému systému a také o tom, že vše co je na nic musí jednou pryč. Zmiňovaný odstavec zní přibližně takto: „Jako průkopník v One Click file hostingu se RapidShare často vydal do neprobádaných míst, aby našel nejlepší řešení pro své zákazníky. Nyní je čas uklidit si na stole, protože vše co se nepovedlo, musí nakonec zmizet.“

A jakých změn se tedy dočkáme? Poplatky jsou stále stejné, ale nahraná data z prémiového účtu budou uložena trvale a automaticky se nesmažou nikdy. Zrušen byl neoblíbený denní limit pro množství stažených dat a stahovat tak lze podle libosti. Došlo i k optimalizaci, díky které narostla rychlost jednoho vlákna až na 500 MBit/s. Pro bezpečnost uživatelů pak bylo zavedeno SSL šifrování.

Uvidíme, jak se Rapidshare.com popere s rostoucí konkurencí a zda nakonec získá zpět svou ztracenou pozici.

Zdroj: RapidShare

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama