patentovy-troll-rambus-znovu-skoncil-v-cervenych-cislech
Novinka Patentový troll – Rambus, znovu skončil v červených číslech

Patentový troll – Rambus, znovu skončil v červených číslech

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 4. 2011 11:30 4

V prvním čtvrtletí dosáhly tržby 62,5 milionu dolarů, čistá ztráta 4,2 milionu dolarů. Hospodářské výsledky byly opět neuspokojivé.

Reklama

Rambus, kterému v branži jen málokdo řekne jinak, nežli patentový troll, následoval společnosti Apple, Intel, či Advanced Micro Devices (AMD) a zveřejnil své hospodářské výsledky za první čtvrtletí roku 2011.

I tentokrát firma skončila v červených číslech (výraz znamená ve ztrátě). V uplynulém čtvrtletí dosáhly tržby 62,5 milionů dolarů, což je meziročně nárůst o 31 procent. Čistá ztráta tentokrát byla 4,2 milionu dolarů, čili 4 centy na akcii (ve 3. a 4. čtvrtletí 2010 to bylo 20,6, respektive 33,1 milionu dolarů).

Po oznámení hospodářských výsledků poklesly akcie firmy o 1,09 dolaru (-5,3%) na hodnotu 19,52 dolaru; obchodování nakonec uzavíral na 20,61 dolaru.

V průběhu prvního čtvrtletí Rambus oznámila, že dospěl k dohodě se společnostmi Panasonic a Toshiba, s nimiž podepsal novou pětiletou smlouvu, taktéž oznámil uzavření akvizice patentového portfolia Imagine Designs Inc. V právě probíhajícím druhém čtvrtletí vedení společnosti očekává tržby mezi 62 a 66 miliony dolarů.

Nepřehlédněte:

Patentový troll – Rambus, znovu skončil v červených číslech
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: investing.businessweek

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama