eye-fi-mobile-x2-8gb-pametova-karta-s-wifi-konektivitou-a-primym-odesilanim
Apple Novinka Eye-Fi Mobile X2: 8GB paměťová karta s WiFi konektivitou a přímým odesíláním

Eye-Fi Mobile X2: 8GB paměťová karta s WiFi konektivitou a přímým odesíláním

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

13. 4. 2011 06:00 1

Karta se dokáže spojit s vaším bezdrátovým routerem nebo chytrým telefonem a posílat, případně zveřejňovat na internet pořízené fotky a videa.

Reklama

Výrobce Eye-Fi se specializuje na stejnojmenné paměťové karty, které jsou jedno vlastností velice zajímavé. V paměťové SD kartě totiž není pouze samotná paměť, ale i WiFi adaptér standardu 802.11n. Ten může sloužit dvěma způsoby. Prvním způsobem je okamžité nahrávání videí a fotografií pořízených doma, pomocí bezdrátového routeru. Druhou možností je posílání pořízených záběrů do vašeho mobilního zařízení s operačním systémem Android nebo iOS.

Eye-Fi Mobile X2: 8GB paměťová karta s WiFi konektivitou a přímým odesíláním
i Zdroj: PCTuning.cz

Posílání do mobilu může mít několik výhod. Máte aktuálně zálohované nové fotky a budete je mít kdykoliv při sobě. V mobilu je navíc můžete upravit, přidat informace o fotografii a nahrát přes datové přenosy na internet nebo například do svého alba na sociálních sítích.

A jak vše funguje? Nejprve musíte paměťovou kartu nastavit v počítači dodávaným programem. Následně pokud chcete přijímat fotografie do telefonu, tak si musíte stáhnout příslušnou aplikaci. Mobile X2 je již třetím produktem této firmy. Tento produkt je jediným svého druhu. Bohužel je ale cena Eye-Fi Mobile X2 s velikostí 8 GB 79,99 liber, což v přepočtu vychází na 2 200 Kč. Pro srovnání, stejně rychlá paměťovka nevyjde na více než 500 Kč. Vzhledem k formátu karty (SD) najde uplatnění spíše jen ve fotoaparátech a videokamerách. Jak vše funguje v praxi můžete vidět na videu níže.

Zdroj: Eye-Fi

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama