ceka-nas-navrat-spoluzakladatele-steva-wozniaka-do-apple
Apple Novinka Čeká nás návrat spoluzakladatele Steva Wozniaka do Apple?

Čeká nás návrat spoluzakladatele Steva Wozniaka do Apple?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

12. 4. 2011 12:00 13

Zdravotní situace Steva Jobse rozpoutala spekulace o možném návratu Wozniaka zpět do společnosti. Ten by chtěl Apple více „otevřený“.

Reklama

Geniální technický mozek s přezdívkou iWoz stál u zrodu nejednoho zařízení, jako byl Blue Box a první programovatelný ovladač. To nejdůležitější však přišlo roku 1976, kdy se Stevem Jobsem založil jednu z největších technologických společností historie a sám se stal konstruktérem prvních počítačů Apple I a II, jež sám navrhl a sestavil.

Čeká nás návrat spoluzakladatele Steva Wozniaka  do Apple?
i Zdroj: PCTuning.cz

iWoz (vpravo) na obrázku s Jobsem

Stejně jako Jobs kdysi ze společnosti odešel, narozdíl od něj se už ale do firmy nevrátil. Nyní se kvůli zdravotním komplikacím ředitele Applu začíná spekulovat o možném návratu tohoto nadaného technika, který ačkoli již ve firmě od roku 1985 nepracuje, stále je zařazen na výplatní pásce společnosti a věnuje se charitativním akcím.

Čeká nás návrat spoluzakladatele Steva Wozniaka  do Apple?
i Zdroj: PCTuning.cz

V rozhovoru pro Reuters na otázku o případném návratu odpověděl, že by o nabídce určitě přemýšlel. O svém dítku (Apple) se navíc vyjádřil více než kladně a obdivoval až neuvěřitelné úspěchy jeho produktů. Dodal však, že by Apple přeci jen mohl být trošku více otevřený, i když má pro svou „uzavřenost“ dobré důvody. Tato zpráva trošku uklidnila i investory, kteří si kladli otázku, kdo by Jobse v případě potřeby nahradil. Wozniakův čas tedy ještě možná přijde. Pokud se o něm chcete dozvědět více, doporučuji si přečíst jeho autobiografii s příhodným názvem „iWoz“.

Zdroj: PCGH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama