firefox-5-vyjde-uz-za-par-mesicu-mozilla-zrychluje-vyvoj
Internet Novinka Firefox 5 vyjde už za pár měsíců. Mozilla zrychluje vývoj.

Firefox 5 vyjde už za pár měsíců. Mozilla zrychluje vývoj.

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 4. 2011 10:30 7

Důvodem je změna celé strategie vydávání majoritních verzí. Mozilla tak bude stejně jako Google vydávat více verzí v kratších intervalech.

Reklama

Již před měsícem vyšla dlouho očekávaná 4. verze internetového prohlížeče Firefox od Mozilly. Mozilla se rozhodla urychlit vydávání hlavních verzí a to zejména pro to, aby uživatelé nemuseli dlouho čekat na nové verze s novými funkcemi. Mozilla tedy nastupuje na stejné tempo jako Google a bude vydávat více verzí s méně novinkami.

Podle nového plánu bychom se tak měli dočkat Firefoxu 5 někdy červnu. Do konce roku by pak ještě měl vyjít Firefox 6 a možná Firefox 7. Na stránkách Are we Pretty Yet, kde Mozilla publikuje některé ukázky, se již objevila jedna z novinek u Firefoxu 5. Bude se jednat o jakési aplikace, které budou připnuté vedle současné nabídky Firefox, která je v levém horním rohu. Celý vývojový cyklus bude hodně rychlý a například při dokončování Firefoxu 5, se bude začínat testovat Firefox 6 a bude se přemýšlet nad 7. Zda-li je tento přístup dobrý nebo ne uvidíme asi až v průběhu vývoje, nicméně je dobře, že budou hlavní verze vycházet častěji a nebudeme muset čekat rok na další verzi.

Nepřehlédněte:

Zdroj: PCGH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama