hercules-ecafe-10-netbook-ke-kave-v-kavarne
Software Novinka Hercules eCAFE: 10" netbook ke kávě v kavárně

Hercules eCAFE: 10" netbook ke kávě v kavárně

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

2. 4. 2011 06:00 7

Netbook se hodí především na brouzdání po internetu a jak už název napovídá, třeba do kaváren ke kávě.

Reklama

Včera jsme si užili plno srandy, protože nejen, že byl pátek, ale dokonce apríl. Dnes už tomu tak není a tak všechny novinky budou pravdivé.

Firma Hercules připravuje pár netbooků s příhodným názvem eCAFE. Tyto netbooky budou mít displej o velikosti 10” s rozlišením 1024×600 podsvícený LED diodami. Srdcem netbooku není obyčejný procesor, ale Cortex-A8 na architektuře ARM s frekvencí 800 MHz. Oba netbooky budu mít 512 MB operační paměti typu DDR2 a 8GB flashové datové úložiště.

Vyrábět se budou dva druhy: eCAFE Slim HD, který bude 2 cm tenký a vážit bude 800 gramů, a eCAFE EX HD, který bude mít tloušťku 2,8 cm a váhu 1,1 kg. Oba netbooky budou mít Ethernet, WiFi se standardy b/g/n, čtečku paměťových karet, webkameru, HDMI, jeden mini USB a tři USB 2.0 porty. Obě zařízení zvládnou přehrát video s rozlišením 720p. Výdrž baterie by měla být až 13 hodin u EX HD a 4,5 hodiny u Slim HD, což je hodně dobré. Operační systém je podobný Ubuntu Netbook Remix – systém upravený speciálně pro malé přenosné notebooky a netbooky. eCAFE Slim HD je oceněný na 200 Euro (5 000 Kč) a eCAFE EX HD na 250 Euro (6 000 Kč).

Hercules eCAFE: 10" netbook ke kávě v kavárně
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama