cipsety-panther-point-pro-procesory-ivy-bridge-zvladnou-3-monitory-a-dostanou-pci-express-3-0
Novinka Čipsety Panther Point pro procesory Ivy Bridge zvládnou 3 monitory a dostanou PCI Express 3.0

Čipsety Panther Point pro procesory Ivy Bridge zvládnou 3 monitory a dostanou PCI Express 3.0

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

31. 3. 2011 09:00 1

Nové procesory budou vyráběné 22nm procesem a dostanou novou verzi PCI Epxress. Do čipsetu pak bude integrován řadič USB 3.0

Reklama

Hned po vydání high-endových 8jádrových procesorů s paticí LGA2011 koncem roku, se objeví vylepšené procesory Ivy Bridge. Tak se stane někdy začátkem roku 2012. Ivy Bridge jsou nástupci procesorů Sandy Bridge. Jsou vyráběné 22nm procesem a na jednom kousku křemíku bude stejně jako v případě Sandy Bridge grafické jádro, procesorová jádra, paměťový řadič a PCI Express řadič.

První změna oproti procesorům Sandy Bridge, je mimo zmenšeného procesu (z 32 nm na 22 nm), nový řadič PCI Express. Ten v nových procesorech bude mít 16 linek standardu PCIe 3.0. Nové rozhraní má teoretickou přenosovou rychlost 2× vyšší, než verze 2.0, tedy 1 GB/s oproti 500 MB/s, na jednu linku. Nové grafické jádro bude podporovat DirectX 11 a OpenCL 1.1. Nakonec zůstává dvoukanálový paměťový řadič, který podporuje paměti s frekvencí až 1600 MHz.

Čipsety Panther Point pro procesory Ivy Bridge zvládnou 3 monitory a dostanou PCI Express 3.0
i Zdroj: PCTuning.cz

 

S novými procesory přijde i nový čipset (PCH), který kódové označení Panther Point. Procesory budou používat stále patici LGA1155 a budou kompatibilní i s dnešními čipsety Cougar Point (P67, H67, Z68), bude stačit aktualizace BIOSu. Nový čipset bude umět připojit naráz až tři monitory, které budou využívat grafické jádro integrované v procesoru. Další novinkou je také integrace USB 3.0. SATA porty zůstaly stejné, tedy dva SATA 6 Gb/s a čtyři SATA 3 Gb/s.

Zdroj: SemiAccurate

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama