potvrzeno-tablet-blackberry-playbook-si-poradi-s-aplikacemi-pro-android
Software Novinka Potvrzeno: Tablet BlackBerry PlayBook si poradí s aplikacemi pro Android

Potvrzeno: Tablet BlackBerry PlayBook si poradí s aplikacemi pro Android

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

25. 3. 2011 12:00

Chytrý tah RIM přinese uživatelům obrovský počet aplikací. Vývojáři mohou snadno převést aplikaci z Androidu do PlayBooku, kde bude plnohodnotně fungovat.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o tom, že PlayBook, výkonný tablet od RIM, jde do předprodeje. Přestože se jedná o velmi dobře vybavené zařízení, vůbec nebylo jisté, jak to bude s počtem aplikací a ochotou vývojářů vytvářet je pro tuto platformu. Dnes si pro nás kanaďané připravili opravdu příjemné překvapení. Již déle se spekulovalo, že by tento tablet mohl podporovat Androidí aplikace, ale tomu je teď konec. Společnost RIM vydala oficiální prohlášení, že tablet PlayBook bude podporovat všechny současné aplikace pro BlackBerry a Android!

Potvrzeno: Tablet BlackBerry PlayBook si poradí s aplikacemi pro Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Jakým způsobem bude možné Android aplikace do tabletu dostat? Vývojáři, kteří již vytváří software pro BlackBerry, Android a dokonce i Javu jej budou moci díky kompatibilitě API jednoduše portovat pro běh na BlackBerryTablet OS. Po snadné portaci už stačí vše nahrát na BlackBerry App World, kde po schválení dostane k případným zájemcům. Jelikož u RIM si zakládají na bezpečnosti, všechny Java a Android aplikace poběží ve vlastním sandboxu (virtuálním prostředí), kde bude zajištěna maximální bezpečnost dat.

Potvrzeno: Tablet BlackBerry PlayBook si poradí s aplikacemi pro Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Research In Motion samozřejmě poskytne veškerá potřebná API, aby vývojářům vše co nejvíce urychlila a usnadnila. Za zmínku stojí i další oznámené podporované technologie, jako je nativní podpora pro C/C++, Flash, HTML5, Adobe AIR nebo herní enginy od Ideaworks Labs (AirPlay) a Unity Technologies (Unity 3).

Nepřehlédněte:

Zdroj: RIM, BlackBerryCzech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama