microsoft-je-etictejsi-firma-nez-google-apple-ci-facebook
Apple Novinka Microsoft je etičtější firma než Google, Apple či Facebook

Microsoft je etičtější firma než Google, Apple či Facebook

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 3. 2011 13:00 15

Nominováno bylo přes 3000 společností. Na seznam se ale nedostala většina známých hráčů jako AMD či Intel anebo nVidia.

Reklama

Institut Ethisphere uvedl seznam nejetičtějších společností za rok 2011. Nominováno bylo takřka 3000 společností, což je nejvíce od roku 2007, ale jen 110 jich bylo oceněno.

V kategorii softwarových firem bylo oceněno celkem pět společností: Adobe Systems, Microsoft, Salesforce.com, Symantec Corporation a Teradata Corporation. V kategorii hardwaru získala ocenění pouze firma Hitachi Data Systems.

V oblasti telekomunikačních řešení si cenu odnesly tři společnosti, a to Avaya Inc., Cisco Systems a Juniper Networks. Kategorie elektroniky a polovodičů ovládly Freescale Semiconductor, Premier Farnell a Texas Instruments.

Na seznam nominovaných společností se nedostali velcí hráči jako Apple, Facebook, Twitter či Google. Zahrnut nebyl ani Intel, nVidia anebo Advanced Micro Devices (AMD). Na seznam se nedostala většina známých společností.

Microsoft je etičtější firma než Google, Apple či Facebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Institut Ethisphere společnosti hodnotí podle výše etického kvocientu (EQ), K výpočtu EQ se dochází sérií otázek. Odpovědi zachytí výkon společnosti objektivním, konzistentním a standardizovaným způsobem. Informace nemají pokrýt všechny aspekty korporátního vedení, bezpečnosti, udržitelnosti, ochoty a etiky, ale představují obecný vzorek kritérií. Rámec a metodologie stanovení EQ byly určeny, vetovány a vyvíjeny s pomocí expertů Ethisphere a také s pomocí Metodologické poroty pro nejetičtější světové společnosti.

Zdroj: TechSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama