steve-jobs-zabiji-hudebni-prumysl-tvrdi-americky-zpevak-jon-bon-jovi
Apple Novinka Steve Jobs zabíjí hudební průmysl, tvrdí americký zpěvák Jon Bon Jovi

Steve Jobs zabíjí hudební průmysl, tvrdí americký zpěvák Jon Bon Jovi

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 3. 2011 15:00 34

Doba, kdy jste měli hluboko do kapsy a představovali si, jak konkrétní album asi zní, už je pryč. Díky iTunes přestal být poslech zážitkem. Posluchače obírá o snění.

Reklama

Největší světový obchod s digitální hudbou – iTunes, který provozuje Apple, prý zcela změnil hudební rpůmysl, a to v tom negativním slova smyslu. Co víc, on ho přímo zabíjí. A kdo za to celé může? No, přeci Steve Jobs. Tak situaci vidí populární americký zpěvák Jon Bon Jovi, který se v rozhovoru pro list The Sunday Times vyjádřil k aktuální situaci, která panuje na trhu se stahováním hudby.

„Dnešní děti úplně míjí zkušenost, kdy si nasadíte sluchátka na hlavu, zvuk dáte na plno, přidržíte si bundu, zavřete oči a zcela se v albu ztratíte; to byla krása, hodně záviselo na tom, kolik máte peněz a které album si koupíte, protože jste nevěděli, jak které zní, namísto toho jsme koukali na pár statických obrázků a představovali si to,“ uvedl hudebník a pokračoval: „Bože, to byla úžasná doba“.

„Nechci znít jako starý muž, i když tím už vlastně jsem, tak pamatujte na má slova. Za pár let se budou lidé ptát: „Co se stalo?“. Steve Jobs je osobně zodpovědný za zabití hudebního průmyslu“.

Zatímco většině umělců jde o boj proti pirátům, ve kterých vidí hlavní problém. Jon Bon Jovi se zaměřil na to, jaký dopad mají internetové obchody na prožitek hudby jako takové. Podle něj se poslech stává fádní, nezajímavou a konzumní záležitostí, zkrátka přestává být zážitkem. A jak celou situaci vidíte vy? Souhlasíte s ním, nebo naopak jeho prohlášení vnímáte jako neopodstatněné?

Steve Jobs zabíjí hudební průmysl, tvrdí americký zpěvák Jon Bon Jovi
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: MSN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama