britsky-premier-zablokoval-jobsovi-titul-sir-tvrdi-list-the-telegraph
Apple Novinka Britský premiér zablokoval Jobsovi titul Sir, tvrdí list The Telegraph

Britský premiér zablokoval Jobsovi titul Sir, tvrdí list The Telegraph

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 3. 2011 16:00 4

V roce 2009 byl šef Applu pozván na sjezd Labouristické strany, nabídku ale s díky odmítl. Britský ministerský předseda Gordon Brown tak jeho nominaci smetl ze stolu.

Reklama

Steve Jobs, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti Apple, byl v roce 2009 nominován na udělení titulu čestného rytíře britského impéria, informuje list The Telegraph. Vyznamenání mu mělo být uděleno za inovace a přístup k technologiím.

Apple je znám tím, že se nebojí nasadit nové technologie do provozu. Tam, kde ostatní výrobci jen zaběhle dojí peněženky spotřebitelů, se nebojí zariskovat a dojít si pro výhru, viz. úspěch zařízení iPhone a iPad. Jobsovo jmenování ale zablokoval tehdejší šéf vlády a předsedy Labouristické strany Gordon Brown.

Apple v předvečer představí iPad 2. Vzdálí se opět konkurenci?

Zdroj blízký celé situaci uvedl, že Jobs byl pozván na výroční konferenci Labouristické strany, kde měl také krátce pohovořit. Pozvání ale údajně odmítl a Brown tak Jobse zablokoval.

Královna Alžběta II. může titul udělit i osobě, která není občanem Spojeného království nebo země, kde je hlavou. To znamená, že jmenovaná osoba obdrží pouze čestný řád a nemůže používat titul Sir. Příkladem může být bývalý ředitel Microsoft, Bill Gates, který byl jmenován čestným rytířem britského impéria v roce 2005.

Nepřehlédněte:

Steve Jobs: první rocková hvězda IT a osobnost roku podle Financial Times

Britský premiér zablokoval Jobsovi titul Sir, tvrdí list The Telegraph
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Telegraph

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama