rozhodnuto-konzole-playstation-3-nesmi-do-evropy
Novinka Rozhodnuto: konzole PlayStation 3 nesmí do Evropy

Rozhodnuto: konzole PlayStation 3 nesmí do Evropy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 3. 2011 14:00 26

Rozhodnutí vydal Mezinárodní soudní dvůr v Haagu na návrh společnosti LG. Příkaz trvá (zatím) po dobu deseti dnů.

Reklama

Celníci v Evropské unii byli pověřeni zadržet veškeré dodávky videoherní konzole PlayStation 3 směřují na starý kontinent, informuje britský list The Guardian. O zákazu dovozu rozhodl Mezinárodní soudní dvůr v Haagu na návrh žalobce LG Electronics.

Jihokorejská společnost tvrdí, že Sony dlouhodobě porušuje některé jejich patenty a dožaduje se finančního podílu ze zisku z prodeje konzolí (tzn. z více než 47,9 milionu prodaných kusů; pozn. aut). Sony se to pranic nelíbí a tak celá záležitost skončila u soudu.

Dodávky do Evropy jsou momentálně zastaveny po dobu deseti dnů. Pokud se LG podaří zákaz prodloužit, bude to znamenat nedostatek konzole v Evropě a Velké Británii. Sony má totiž obvykle zásoby pouze na 2 až 3 týdny dopředu. Bude-li rozhodnutí prodlouženo, dostane se společnost do velkých problémů.

Je pravděpodobně, že se tak bude chtít s LG dohodnout. V rámci nařízení zadrželi nizozemští celníci dodávku čítající dokonce několik desítek tisíc kusů. Nejedná se o první spor těchto technologických špiček, zatímco LG žehrá na to, že Sony porušuje jeho patenty týkající se přehrávání Blu-ray, Sony se dlouhodobě snaží blokovat dovoz komunikátorů LG do Spojených států.

Rozhodnuto: konzole PlayStation 3 nesmí do Evropy
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Guardian

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama