samsung-uvede-sve-tenke-notebooky-chce-konkurovat-macbookum-air
Novinka Samsung uvede své tenké notebooky, chce konkurovat MacBookům Air

Samsung uvede své tenké notebooky, chce konkurovat MacBookům Air

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 2. 2011 11:00 7

Počítač s větší obrazovkou dostal procesor s mikroarchitekturou Sandy Bridge, až 4 GB paměti a taktéž solid-state disk s kapacitou 128 GB.

Reklama

Samsung pracuje na nové řadě notebooků s označením Series 9. Oficiálně je představil na veletrhu CES 2011, na trhu se jich ale dočkáme až v březnu (výjimkou je Jižní Korea, kde se začnou prodávat během několika dnů; pozn. red).

Počítače jsou vybaveny bytelným kovovým tělem, na trhu budou (alespoň zpočátku) ve dvou variantách. První s úhlopříčkou 11,6“ je postavena na platformě Intel Calpella, 13,3“ verzi je základem nová platforma Huron River.

Podle dostupných informací bude cena menšího modelu začínat na 1 149 dolarech. Nabídne procesor Intel Core i3-380UM na taktu 1,33 GHz, 2 GB operační paměti a solid-state disk zvící 64 GB. Vykreslování má na starost integrovaná grafika.

Druhé variantě je hnacím motorem procesor Core i5-2537M pracující na nominální frekvenci 1,4 GHz, využívá 4 GB operační paměti, 128GB solid-state disk a taktéž integrovanou grafiku. Společně s operačním systémem Windows 7 Professional a podporou WiMax se bude prodávat za 1 699 dolarů. Počítače na jedno nabití vydrží fungovat až 6,5 hodiny, tvrdí Samsung.

Samsung uvede své tenké notebooky, chce konkurovat MacBookům Air
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama