android-si-chce-podmanit-cely-svet-podivejte-se-na-vizualizaci-aktivaci-video
Software Novinka Android si chce podmanit celý svět. Podívejte se na vizualizaci aktivací [video]

Android si chce podmanit celý svět. Podívejte se na vizualizaci aktivací [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 2. 2011 14:00 2

Za necelé tři roky si dokázal podmanit celý svět. Podívejte se, jak Androidí mánii podléhalo stále více lidí.

Reklama

Operační systém Google Android silně roste. Už dříve překonal Windows Mobile, iOS od Applu, Blackberry a v posledním čtvrtletí také dosud kralující Symbian. Stal se pánem na poli mobilních operačních systému.

Od svého uvedení v roce 2008, kdy 2. října byl ve Spojených státech uveden model HTC Dream neboli G1, uběhla dlouhá doba. Google postupně do systému implementoval řadu chybějících funkcí. Naopak dnes je systém ve verzi 2.3 Gingerbread už takřka neprůstřelný.

Na veletrhu Mobile World Congress Eric Schmidt z Googlu oznámil, že každý den je aktivováno 350 000 zařízení s Androidem. To znamená, že za rok je aktivováno neskutečných 127 milionů zařízení. Aktivace pocházejí ze 170 kompatibilních zařízení, 27 OEM výrobců a 169 operátorů v 69 zemích světa.

Android si chce podmanit celý svět. Podívejte se na vizualizaci aktivací [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud jste příznivci Androidu, jistě víte, že v jeho rozšíření (zejména v USA; pozn. red.) sehrál velmi důležitou roli komunikátor Motorola Droid. První generace se těšila na druhé straně Atlantiku nebývalé popularitě a výsledkem bylo nespočet prodaných zařízení.

Na popularitě systému se dále podílel i smartphone Galaxy S, který přinesl výkonný hardware a Super Amoled displej s výbornou odezvou, barvami a skvělými pozorovacími úhly. Popularita systému i nadále roste. Google tak dnes uveřejnil opravdu povedenou vizualizaci znázorňující průběh aktivací zařízení Androidem.

Na časové ose od října 2008 až po leden 2011 můžete vidět, jak si Android podmaňuje celý svět. První krůčky jsou opatrné, nejdříve sice spořádá USA, starý kontinent odolává. Následně ale i on podléhá a dostává se pod nadvládu robotického operačního systému.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama