sandy-bridge-se-chysta-vstoupit-do-htpc-nadupana-reseni-do-obyvaku
Novinka Sandy Bridge se chystá vstoupit do HTPC. Nadupaná řešení do obýváku.

Sandy Bridge se chystá vstoupit do HTPC. Nadupaná řešení do obýváku.

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 2. 2011 11:00 1

Shuttle zařadil do své nabídky dvě nové mini-PC, které mají desku s paticí LGA1155 a čipsetem H67.

Reklama

Společnost Shuttle se zaměřuje na výrobu všeho malého. Může jít třeba o notebooky, nettopy a nebo mini-PC, tedy počítač v malém provedení s klasickými částmi z „velkého“ stolního počítače. Nejnovější produkt právě v kategorii mini-PC jde s dobou. Shuttle XPC SH67H3 a SH67H7 jsou počítačové skříně o velikosti krabice od bot, jak je nazval kolega Tomáš Šulc, uvnitř které je připravena základní deska s paticí LGA1155 a tedy podporou procesorů Intel architektury Sandy Bridge, napájecí zdroj a chlazení. Vy si tak pořídíte takovýto polotovar, osadíte procesorem, grafickou kartou, pamětmi, disky a máte obrovský výkon v malém provedení. Shuttle XPC SH67H3 má decentní design tvořený broušeným hliníkovým čelem s odkrytými předními porty. Shuttle XPC SH67H7 má čelo z plastu a vše je skryto pod dvířky.

Sandy Bridge se chystá vstoupit do HTPC. Nadupaná řešení do obýváku.
i Zdroj: PCTuning.cz
Sandy Bridge se chystá vstoupit do HTPC. Nadupaná řešení do obýváku.
i Zdroj: PCTuning.cz
Sandy Bridge se chystá vstoupit do HTPC. Nadupaná řešení do obýváku.
i Zdroj: PCTuning.cz


Vlevo SH67H3, uprostřed SH67H7, vpravo zadní část SH67H3

Základní deska nových mini-PC má čtyři sloty pro paměťové moduly DDR3, jeden PCI Express ×16 slot pro grafickou kartu, jeden PCI Expres ×1 slot například pro TV tuner nebo lepší zvukovou kartu (pokud ovšem osadíte grafiku s dvouslotovým chlazením, tak tento slot bude nepoužitelný). Díky čipsetu H67 máte možnost využít grafickou část, integrovanou v procesoru jako hlavní grafiku, deska nese pro vyvedení obrazu DVI a HDMI konektor. Celkem na počítači naleznete čtyři USB 3.0 (dva vpředu a dva vzadu), čtyři USB 2.0 (vzadu) a dva kombinované eSATA porty (vpředu a vzadu po jednom). Zdroj dosahuje výkonu 300 W a nese certifikaci 80 Plus. Uvnitř počítače ale kromě chlazení, zdroje a desky naleznete dvě 3,5” pozice pro disky a jednu pozici pro mechaniku. Disky můžete připojit buď ke SATA 3 Gb/s nebo SATA 6 Gb/s. Cena těchto základů pro počítač není známá, ale starší verze s čipsetem Intel X58 a paticí LGA1366 se u nás prodává za 11 000 Kč.

Kolega Tomáš Šulc již má napsanou recenzi se starší verzí, kde se nachází deska s paticí LGA1366 a můžete se na ni v blízké době těšit. Co všechno se do „krabice od bot“ vešlo vám neprozradím, na to si budete muset počkat. Prozradím vám ale, že se Tomáš pustil i do přetaktování procesoru.

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama