kfa2-chysta-dve-nereferencni-geforce-gtx-560-ti
Novinka KFA2 chystá dvě nereferenční GeForce GTX 560 Ti

KFA2 chystá dvě nereferenční GeForce GTX 560 Ti

Michal Kadlík

Michal Kadlík

26. 1. 2011 17:15 2

Karty mají vyšší frekvence a také účinnější chlazení než referenční modely.

Reklama

Včerejší uvedení očekávané grafické karty GTX 560 Ti spustilo vlnu uvádění nereferenčních verzí od různých výrobců. Po společnostech ASUS, MSI či Gigabyte, se s kartami vytasila i KFA2 – mateřská společnost GALAXY, když uvedla zajímavé nereferenční verze, které mají chuť poprat se o zákazníky. Jako první se představuje GTX 560 EX OC ANARCHY. Výrobce využil vlastního návrhu chlazení, jež pojmenoval TwinBlade. To se skládá z mohutného pasivního žebroví, přes které jsou zabudovány dvě heat-pipe trubičky a dále páru (snad) tichých 90mm ventilátorů, jež mají nabídnout až 1,8× vyšší účinnost chlazení než referenční modely.

Frekvence jsou oproti referenčním hodnotám posunuty na takt 835 MHz. Pracovní frekvence pamětí se zastavila na hodnotě 1000 MHz (4000 MHz efektivně). Tištěný spoj je referenčního návrhu a pro napájení jsou vyžadovány dva 6pinové konektory. Tímto výčet zajímavosti končí, s jistotou lze říci pouze to, že na kartě si smlsnou vyznavači ticha a přetaktovači, kteří budou z chtít z karty dostat maximum.

KFA2 chystá dvě nereferenční GeForce GTX 560 Ti
i Zdroj: PCTuning.cz

To druhá v pořadí představených karet je mnohem zajímavější. Velkých změn se dostalo jak PCB, které je navíc bílé, tak i použitých součástek. Zmiňovaný tišťák patří mezi dražší, což dává tušit kvalitám tohoto modelu. Doplňují jej vysokokapacitní kondenzátory NEC, napájecí obvody volterra, či další vysoce kvalitní kondenzátory Sanyo a MLCC, jež umožňuji dodávat až 240A a tím napomoci k vysoko nastaveným frekvencím. Jádro pracuje na nominální frekvenci 950 MHz.

Díky rychlým 0,4ns paměťovým čipům se finální frekvence zastavila na 1100 MHz (4400MHz efektivně) a lze očekávat vyšší potenciál k přetaktování. Změn doznalo i chlazení – namísto dvou ventilátorů byl využit pouze jeden s průměrem 90 mm, avšak vyšší účinností. Velká inovace se potom udála u napájení, které je 8fázové (6 fází pro GPU a 2 fáze pro paměti), přičemž pro maximální přetaktování je vyžadována kombinace 6+8 pin konektoru. Velkou neznámou u obou modelů je prozatím cena a dostupnost. Čas ale napoví…

KFA2 chystá dvě nereferenční GeForce GTX 560 Ti
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama