je-libo-levny-iphone-4-nebo-htc-hd2-cinani-dodaji-oba-video
Apple Novinka Je libo levný iPhone 4 nebo HTC HD2? Číňani dodají oba [video]

Je libo levný iPhone 4 nebo HTC HD2? Číňani dodají oba [video]

Jan Černý

Jan Černý

5. 1. 2011 10:00 16

Máte hluboko do kapsy, ale chcete být in? Pokud se nestydíte, kupte se některý z fejknutých telefonů z Číny. Nabízí „skoro“ tolik funkcí, co originál za podstatně nižší cenu.

Reklama

Čínská společnost Shenzhen SUFF Industry představila dlouho očekávaný SoPhone 4. Nový komunikátor, který je podle slov svých tvůrců dokonalou replikou iPhonu 4. Číňanům se totiž povedlo kompletně zkopírovat veškeré ovládací prvky a zwarezit iOS 4. SoPhone 4 dokonce disponuje poměrně solidním kapacitním displejem podporujícím multitouch s rozlišením 480 × 320 bodů (skutečný iPhone 4 má dvojnásobné rozlišení – 960 × 640 bodů). V základní výbavě nechybí Wi-Fi, 4GB paměť, dvojice kamer, Bluetooth, FM rádio a vyměnitelná baterie. Kde však výkřik čínského kopírování projíždí na celé čáře, je hardwarová výbava. Namísto SoC (System on Chip) řešení Snapdragon (obsahující 1GHz ARM procesor Cortex A8) je v zařízení SoPhone 4 použit jednoduchý levný čipset Mediatek 6235 (208 MHz, ARM9) a polovičku operační paměti. Byť je Coretex-A9 moderní ARM procesor, rozhodně nebude výkonnější než procesory v iPhone 3GS (Cortex-A8, 600 MHz) nebo dokonce starém iPhone 3G (Samsung, Samsung S5L8900, ARM1176, 412 MHz).


Sen každého jablíčkáře pořídíte za pár šupů. Má však velkou vadu – nejmenuje se iPhnone 4 ale SoPhone 4 (použitelná varianta) respektive Air Phone 4 (předražené těžítko s WM 6.1 za 150 dolarů)


Air Phone 4 je nabízí uživatelům více komfortů. Čínský výrobce se poučil z nezdaru společnosti Apple a hliníkový rám nahradil plastem – rozhodně se vám tedy nestane, že byste ztratili během hovoru signál! Výhodou, oproti SoPhone je integrace rychlejšího čipsetu Qualcomm MSM7201A použitého v HTC Touch Pro

Druhá chuťovka vychází z oblíbeného komunikátoru HTC HD2. Zařízení je velice podobné a běží na Windows Mobile 6.5, má dotykový 3,6“ displej, ale má opravdu mizerný hardware. Procesor na 533 MHz a 256 MB RAM je v dnešní době u špičkového komunikátoru opravdový výsměch. I když je cena všech tří zařízení zajímavá, nevidím v nich žádnou užitečnou hodnotu. Chlapsky se k tomuto problému postavil eBay – při zadání falešného názvu (soPhone) je vyhledávání přesměrováno na jiný výraz. Co si o těchto padělcích myslíte vy?


HTC HD2 může být váš za pouhých 1581 juanů tedy 4500 Kč (180 Euro). Jednu vadu však má, není pravý a funguje jako čínská hračka

Zdroj: Engadget 1, 2, iLounge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama