evropske-unii-se-nelibi-ze-intel-koupil-mcafee
Novinka Evropské unii se nelíbí, že Intel koupil McAfee

Evropské unii se nelíbí, že Intel koupil McAfee

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 12. 2010 15:30 5

Vyšetřování Evropské komise je zřejmě důsledkem tlaku konkurenčních firem působících na trhu s antivirovými programy.

Reklama

Evropská unie vyjádřila vážné znepokojení nad nedávnou akvizicí, kdy společnost Intel odkoupila za 7,68 miliard dolarů výrobce produktů pro zabezpečení počítačů McAfee. Podle prestižního amerického ekonomického listu Wall Street Journal se bude obchod v nejbližších týdnech projednávat u Evropské komise.

Výhrady k akvizici mají hlavně zástupci institucí, jež se starají o antimonopolní působení firem na evropském trhu a kteří od začátku vyjádřují „určité obavy“. V současné době zástupci EU čekají na závěr rozsáhlé analýzy, jež má dopad akvizice posoudit v širším kontextu. Jasněji bude za několik týdnu, a to konkrétně 12. ledna – v ten den komise přijde s rozhodnutím.

Evropské unii se nelíbí, že Intel koupil McAfee
i Zdroj: PCTuning.cz

Vyšetřování je (nejspíše) důsledkem silného tlaku konkurenčních společností působících na trhu s produkty pro zabezpečení a ochranu počítačů, jež se obchodem cítí ohroženi. Vadí jim, že se Intel chystá programům McAfee poskytnout specifický přístup k některým částem čipu, čímž jim umožní běžet efektivněji a také skutečnost, že všude tam, kde prodá mikroprocesor, bude mít také reálnou příležitost prodat zabezpečovací prvek.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama