iphone-pry-valku-mobilnich-os-microsoftu-a-googlu-prezije
Apple Novinka iPhone prý válku mobilních OS Microsoftu a Googlu přežije

iPhone prý válku mobilních OS Microsoftu a Googlu přežije

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 12. 2010 16:38 8

Apple ale bude pravděpodobně muset obětovat exkluzivitu AT&T.

Reklama

Podle analytika Charlieho Wolfa ze společnosti Needham & Company se na poli chytrých mobilů zakrátko odehraje nelítostná řež o zákazníky. Microsoft společně s Googlem začnou více tlačit na pilu a budou přesvědčovat výrobce, aby vyráběli přístroje právě s jejich operačním systémem, což povede ke zvýšení konkurence a výraznému snižování cen telefonů.

Agresivní kampaň bude mít negativní dopad na všechny další společnosti s vlastním operačním systémem s výjimkou Apple, který by si měl svou pozici udržet. Wolf se také domnívá, že Microsoft bude se svými Windows Phone 7 úspěšný a to i navzdory skutečnosti, že šéfové z Redmondu doposud žádná oficiální prodejní čísla nezveřejnili. Podle údajů z integrovaného Facebooku je v těchto chvílích aktivních uživatelů zhruba 180 tisíc.

To samozřejmě není mnoho a tak úplně vypovídající, ale poté, co Microsoft hodlá příští rok investovat dalších 500 milionů dolarů do marketingu, se dá čekat, že platforma poroste výrazněji. Oproti tomu operační systém Android se nedávno pochlubil 300 tisíci aktivacemi denně a zřejmě směřuje k tomu, že v budoucnu bude na poli mobilních OS jedničkou. Apple, aby se udržel ve hře a nějak výrazněji nezaostával, prý zvažuje možnost, že iPhone bude prodávat i další z operátorů na americkém trhu, Verizon. Exkluzivita AT&T se zřejmě chýlí ke konci. A jakému operačnímu systému dáte přednost vy?

iPhone prý válku mobilních OS Microsoftu a Googlu přežije
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Tuaw

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama