nastupce-windows-7-budou-windows-8-cele-ve-3d
Novinka Nástupce Windows 7: Budou Windows 8 celé ve 3D?

Nástupce Windows 7: Budou Windows 8 celé ve 3D?

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 12. 2010 17:00 27

V roce 2012 se možná objeví další verze operačního systému od Microsoftu a na jednom zahraničním serveru se objevily informace o budoucím grafickém rozhraní.

Reklama

Další operační systém od Microsoftu má ještě dost času na to, aby se nám ukázal, to ale nezastaví stálé spekulace okolo něho. Jedna z těch nejnovějších pochází ze serveru Windows8italia.com. Tento server získal od nejmenovaného zdroje některé informace, ohledně budoucího systému.

Server začíná vyvrácením spekulace, že by nový systém mohl být 128bitový. Prý budou stále pouze 32bit a 64bit verze. Nové Windows by měly mít vylepšenou práci s SSD a mnohem rychlejší hibernaci, která by měla být do 3-6 vteřin. Teď ale k tomu nejzajímavějšímu.

Nástupce Windows 7: Budou Windows 8 celé ve 3D?
i Zdroj: PCTuning.cz

Tím je uživatelské rozhraní, neboli UI (user interface). To se bude jmenovat Wind a bude ve dvou variantách. V té pro slabší počítače, obyčejné notebooky a počítače bez diskrétní grafické karty, bude systém podobný tomu ve Windows 7. Silnější verze by měla přinést evoluci na poli uživatelských rozhraních. Wind bude renderovaný pomocí grafické karty a bude se nejspíš jednat v podstatě o 3D engine. Celý Wind si řekne o 170 MB paměti na grafické kartě (pro srovnání, dnešní Windows 7 si vezmou přibližně 70 MB). Toto 3D rozhraní poběží na strojích s dedikovanou grafickou kartou a navíc asi bude pouze v 64bit verzi operačního systému.

Poslední vlastností nového systému by měla být přizpůsobivost, UI bude dynamické. Je možné, že si vyberete ze dvou možností – plocha, ikony a celá grafika se bude přizpůsobovat aktuální práci na počítači a bude tak například nabízet na ploše ikony programů, které byste mohli potřebovat nebo se bude chvíli učit a pak vytvoří prostředí, které bude vyhovovat tomu, co na počítači každý den děláte.

Vše jsou zatím pouze spekulace, ale některé servery mluví o opravdu novém přístupu k ovládání systému. Doufejme, že až nový systém vyjde, tak grafické karty budou na tolik výkonné, aby nemuseli běžet na 3D takty. To by pak nVidia musela zapracovat na spotřebě svých grafických karet.

Zdroj: Windows8Italia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama