msi-gtx-470-twinfrozr-ii-ticha-a-usporna-fermi
Novinka MSI GTX 470 TwinFrozr II - tichá a úsporná Fermi

MSI GTX 470 TwinFrozr II - tichá a úsporná Fermi

Z. Obermaier

Z. Obermaier

23. 11. 2010 21:05 20

Objevily se spekulace, že Nvidia vybavila nové GeForce GTX 470 lepšími a úspornějšími jádry - je to tak!

Reklama
MSI GTX 470 TwinFrozr II - tichá a úsporná Fermi
i Zdroj: PCTuning.cz

Několik uživatelů na fórech si všimlo, že nové GeForce GTX 470 jsou nějak úspornější a tišší než ty původní karty z časů prvotních recenzí. K testu jsem si vybral model od MSI s chladičem TwinFrozr II. Šlo o cílenou volbu, jelikož se tato karta dá často zakoupit za cenu 5000 Kč i s DPH a viděl jsem jich několik ve VO i za 3500 Kč bez DPH. Jde tedy o hodně zajímavou kartu za slušnou cenu. Běžně v obchodech je skladem kolem částky 5400 Kč s DPH, kdo si ale ohlídá občasné levnější dodávky, může koupit opravdu o dost levněji.

A jak jsem dopadl? - Slušně. Dnes neprozradím vše, to vás čeká v kompletním testu následující týden, ale něco přeci jen řeknu. Karta pracuje na referenčních frekvencích 608/3350 MHz. Díky chladiči TwinFrozr II je extrémně tichá i v zátěži a otáčky se zvýší kousek nad 40 procent jen ve Furmarku. Chlazení je absolutně skvělé a milovnící ticha budou nadšeni, jaké jsou teploty? - Podívejme se ..

MSI GTX 470 TwinFrozr II - tichá a úsporná Fermi
i Zdroj: PCTuning.cz

Původní GeForce GTX 470 s referenčním chlzením - 95 stupňů v 3D Vantage

MSI GTX 470 TwinFrozr II - tichá a úsporná Fermi
i Zdroj: PCTuning.cz

GeForce GTX 470 od MSI s chladičem TwinFrozr II - 67 stupňů v 3D Mark Vantage

Jak vidíte sami, teplota klesla u nové karty o 28 stupňů a karta je absolutně tichá. Abych si také něco nechal do recenze, tam vám ukáži rozdíl teplot ve Furmark. A co spotřeba? - Ve Furmarku jsem naměřil o desítky W menší spotřebu (přesné číslo v recenzi) a v testu 3D Mark Vantage to bylo také o řádný kus méně, kdy se spotřeba už hodně blíží Radeonu HD 5870! Nová jádra GF100 jež najdeme v posledních modelech karet GeForce GTX 480 a 480 mají opravdu nižší spotřebu než první kousky, stejně jako razantně nižší teploty. Testovanou kartu se mi také podařilo opravdu hodně dobře přetaktovat, kdy dosáhne významně nad výkon referenční GeForce GTX 480. Více až v celé recenzi příští týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama