procesor-na-5-ghz-se-vzduchovym-chlazenim-to-bude-intel-sandy-bridge
Novinka Procesor na 5 GHz se vzduchovým chlazením? To bude Intel Sandy Bridge

Procesor na 5 GHz se vzduchovým chlazením? To bude Intel Sandy Bridge

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 11. 2010 09:00 8

Nové procesory architektury Intel Sandy Bridge sice nestihnout Vánoční trh, ale pro některé jejich uvedení druhými Vánocemi bude.

Reklama

Asijský taktovač Windwithme má k dispozici procesor budoucí architektury Intel Sandy Bridge, Core i7 2600K. Jedná se o model s odemknutým násobičem a tak by byl hřích pořádně ho nepřetaktovat. Jenom se podařilo tento kousek přetaktovat na krásných 5,1 GHz, ovšem pouze se vzduchovým chladičem. Původní takt byl 3,4 GHz. K tomuto výsledku mu dopomohla deska Biostar TP67XE. Tento procesor má nejlepší výsledek v benchmarku SuperPI na 32 milionů desetinných míst, který běžel na vzduchu. Druhým takovým je Core i7 980X (také vyráběný 32nm technologií).

Procesor na 5 GHz se vzduchovým chlazením? To bude Intel Sandy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový výrobní proces přinese určitě pěkné výsledky od taktovačů, vysoký výkon a nízkou spotřebu. Do 6. ledna 2011, tedy do oficiálního představení procesorů Intel Sandy Bridge, zbývá ještě nějaký čas a určitě uniknou další výsledky. Jedno je ale jasné. 5 GHz na vzduchu není problém, což potvrzují například kolega Zdeněk Obermaier nebo výsledky na HWbot.org, kde je průměrná frekvence 4,89 GHz.

Zdroj: HWbot.org

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama