seagate-apple-se-myli-budoucnost-neni-v-ssd-ale-v-hybridnich-pevnych-discich
Apple Novinka Seagate: Apple se mýlí, budoucnost není v SSD, ale v hybridních pevných discích

Seagate: Apple se mýlí, budoucnost není v SSD, ale v hybridních pevných discích

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 10. 2010 16:00 15

Procento prodávaných MacBooků Air v nichž tepe solid-state disk je prý zanedbatelné. SSD po čase navíc nepříjemně zpomaluje.

Reklama

Během poslední konference Apple s názvem „Back to the Mac“ prohlásil výkonný ředitel společnosti Steve Jobs, že MacBook Air reprezentuje budoucnost přenosných počítačů. Hlavní rozdíl mezi MacBookem Air a tradičním notebookem spočívá v jedné z nejdůležitějších komponent – a to datovém úložišti. Zde konkrétně v solid-state disku, který podle Apple v budoucnu zcela nahradí klasické pevné disky. Mezi hlavní výhody SSD patří jejich vyšší mechanická odolnost, tichý chod, vyšší rychlost a nižší spotřeba. K nevýhodám prozměnu kratší životnost a kapacita.

Firma Seagate s tím ne tak docela souhlasí a naopak věří, že budoucnost patří hybridním pevným diskům, přičemž vyzdvihuje své řešení Momentus XT. Výkonný ředitel, Steve Luczo, uvedl: „procento prodávaných Macbooků Air (s SSD) je v porovnání s jejich ostatními počítači s HDD zanedbatelné. Myslím, že to nebudou ani tři procenta, rozhodně méně, než pět procent“ a pokračoval: „můj stroj dnes bootuje zhruba 25 až 30 vteřin, oproti tomu v době, kdy jsem jej zakoupil, stejný úkon vykonal za 12 vteřin“. Tím narážel na dosavadní zkušenosti uživatelů, podle kterých solid-state disky po čase začínají poměrně výrazně zpomalovat. K výhodám hybridních či klasických pevných disků podle něj patří i snadnější obnova dat.

Nepřehlédněte:

Seagate Momentus XT - hybridní disk pro notebooky

Zdroj: techspot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama