domena-sex-com-byla-nejspise-prodana-za-13-milionu-dolaru
Novinka Doména Sex.com byla nejspíše prodána za 13 miliónů dolarů

Doména Sex.com byla nejspíše prodána za 13 miliónů dolarů

Jan Černý

Jan Černý

22. 10. 2010 09:00

Jednu z nejdražších domén světa zřejmě koupí Clover Holding Ltd., splnil podmínky prodejce a v brzké době čeká na schválení konkurzním soudem.

Reklama

Ač to mnozí mravokárci a moralisti neradi slyší, hybnou sílou internetu je sex a pornografie. Zlé jazyky dokonce tvrdí, že nebýt lechtivého obsahu, máme dodnes černobílý internet a data přenášíme rychlostí modemu. Nejlukrativnější doménu www.sex.com si již v květnu/máji roku 1994 zaregistroval Garry Kremen . Stálo ho to doslova pár „babek“, ale jak se říká – lehce nabyl, lehce pozbyl. Za pomoci nečestné lsti, jej o doménu v říjnu/októberu 1995 připravil Stephen M. Cohen. Následné soudní spory se táhly až do roku 2000. Tehdy Cohen uprchnul před zákonem do Mexika. Boží mlýny však melou pomalu, ale jistě, a tak byl v roce 2005 vydán zpět do Spojených států a odsouzen. I když je doména stále téměř prázdná, vydělává jenom díky počtu přístupů mezi 13 až 15 tisíci dolary denně a není vyloučeno, že by s mnohem zajímavějším obsahem mohla vydělávat i několikanásobně více.

Doména Sex.com byla nejspíše prodána za 13 miliónů dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Doména s přibývajícím věkem získávala na hodnotě jako víno, a tak ji Garry Kremen nabídnul v lednu/januári 2006 k prodeji. Nejvyšší nabídku předložila společnost Escom LLC – a to pohádkových 14 miliónů US dolarů. Její vedení však přecenilo své schopnosti a celý projekt se stal ztrátovým. Letos 18. března/marca se měla v New Yorku konat dražba domény sex.com, ale ta byla vzhledem ke špatné finanční situaci (dnes nejspíše bývalého) vlastníka Escom LLC zrušena. Věřitelská společnost se obávala, že by se prodej lukrativní domény negativně projevil na hodnotě Escomu a podali návrh na konkurz. Podle místního práva nelze v tomto období prodávat majetek po dobu 22 dnů vůbec a veškeré následující transakce musí schválit konkurzní soud.

Doména Sex.com byla nejspíše prodána za 13 miliónů dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

V květnu se Escom dohodnul s věřiteli, že doménu www.sex.com prodá. Na to najal organizaci Sedo.com, která funguje jako obchod s webovými doménami, aby sehnala zájemce. To se jí povedlo a toto pondělí se objevil vážný zájemce Clover Holdings Ltd. s nabídkou 13 miliónů dolarů (230 milionů Kč). Jak bylo však zmíněno, celý obchod musí posvětit konkurzní soud. Zatím není jasné, jak hodlá Clover Holdings s adresou naložit. I když je nabídka o 1 milion nižší než ta od bývalého majitele, stále se jedná o jeden z největších transferů posledních let. Například v roce 2009 se prodaly nejdražší domény mnohem levněji: Toys.com (5,1 mil. USD), Candy.com (3,0 mil. USD) a Fly.com (1,76 mil. USD) z českých prý byla nejdražší domény letenky.cz, hracky.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama