prvni-netbook-s-tegrou-2-uz-je-v-prodeji
Novinka První netbook s Tegrou 2 už je v prodeji

První netbook s Tegrou 2 už je v prodeji

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 10. 2010 13:30 8

Zařízení se prodává za vysokých 9 200 Kč. První vlaštovka ale jaro nedělá…

Reklama

nVidia vždy věřila, že se její platforma zvaná Tegra bude prodávat tzv. „sama“ a většina zisku této společnosti bude právě z prodeje této mobilní platformy. Nestalo se, vlastně zůstalo pouze u přání. Pravděpodobně se ale již brzy začne blýskat na lepší časy. Známý internetový obchod u nás začal koncem srpna nabízet první netbook s Tegrou 2.

První netbook s Tegrou 2 už je v prodeji
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obrázku můžete vidět první mobilní počítač využívající čip Tegra 250. Ačkoliv vypadá jako každý jiný, a nic extra nenabízí, jeho cena je stanovena drastických 9 185 Kč. Přístroj zalistovaný pod kódovým označením Toshiba AC 100-10N je poháněn dvěma 1GHz jádry Cortex A9 a má 512 MB DDR2 paměti na taktu 800 MHz.

První netbook s Tegrou 2 už je v prodeji
i Zdroj: PCTuning.cz

Displej o úhlopříčce 10,1“ produkuje rozlišení 1024 × 600 pixelů a využívá technologie TruBrite – tzn., že je vyráběn z tekutých krystalů a disponuje velmi vysokým jasem. Datové úložiště má poté kapacitu 32 GB. Operačním systémem je Android 2.1 – většina výrobců ale stále čeká na novější verzi 3.0. nVidia svou Tegru chválí dlouhodobě a všude, kde je to jen možné. Nicméně mimo siláckých prohlášení se toho za poslední rok příliš neudálo. Prodeje takto předraženého zařízení budou jistě tristní…

P.S. – novinka byla aktualizována s ohledem na příspěvek uživatele palda

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama