sef-kinectu-fps-hry-na-pc-dnes-uz-nikdo-nehraje
Novinka Šéf Kinectu: FPS hry na PC dnes už nikdo nehraje

Šéf Kinectu: FPS hry na PC dnes už nikdo nehraje

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 9. 2010 17:28 44

Střílečkám na počítači prý už odzvonilo. Vše změnila série Halo, která tento žánr na konzolích vystřelila až do nebes.

Reklama

Kreativní šéf Kinectu, Kudo Tsunoda, je osobou, která nejde pro ostré slovo daleko. Minulý týden prohlásil: „Kinect sfoukne prodejní čísla (úspěch) iPadu. Předprodeje našeho systému jsou silné“. O víkendu pro změnu „řádil“ v rozhovoru pro magazín GameInformer. V minulosti se tvůrci snažili se střídavými úspěchy portovat FPS hry z PC i na jiné platformy. Někteří říkali, že tento žánr je postaven na ovládání pomocí myši a klávesnice, že s gamepadem bude míření nepřesné a že to lidi nebude bavit. Spletli se. To samé nyní tvrdí o Kinectu, který ale vše změní od základů, bude to nová zkušenost, ale ta nejzábavnější, jaká tu kdy byla“ uvedl.

Šéf Kinectu: FPS hry na PC dnes už nikdo nehraje
i Zdroj: PCTuning.cz

Kudo Tsunoda – jak jinak, než s extravagantními brýlemi

Halo odvedlo úžasnou práci, stalo se základem nového žánru pro konzole. Pochybuji, že dnes ještě někdo hraje FPS na PC. Všechno to je o konzolích“ řekl Tsunoda.

S jeho tvrzením lze polemizovat. Statistiky služby Steam poté vypovídají úplně o něčem jiném. Na čem se určitě shodneme, tím jsou mrzké prodeje FPS na PC, kdy např. úspěšného Call of Duty: Modern Warfare 2 se během pěti dnů prodalo ve Velké Británii na 1,8 milionů nosičů, avšak verze pro počítač se na nich podílela pouhými třemi procenty.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama