nizkoprikonove-procesory-sandy-bridge-ulv-spotrebuji-mene-nez-17-w
Novinka Nízkopříkonové procesory „Sandy Bridge“ ULV spotřebují méně než 17 W

Nízkopříkonové procesory „Sandy Bridge“ ULV spotřebují méně než 17 W

Jan Černý

Jan Černý

14. 9. 2010 12:00 4

Na právě probíhajícím IDF 2010 odhalil Intel podrobnosti o mobilních ULV procesorech pro notebooky. Dočkáme se jich prý během druhého čtvrtletí příštího roku.

Reklama

Zatímco o parametrech a architektuře příští generace procesorů s grafickým jádrem pro desktopy a notebooky známé jako „Sandy Bridge“ jsme vás informovali před pár dny, o ultra úsporné variantě pro netbooky nepadlo zatím ani slovo. Tedy do chvíle než začalo probíhat Intel Developer Forum 2010. Zde na několika prezentacích prosákly informace, že se na trh dostanou během druhého čtvrtletí roku 2011. Do své nabídky tak Intel chystá zařídit dvojici „Low-Voltage“ a trojici „Ultra Low-Voltage“ modelů. K zatím známým modelům by se tak měly zařadit Core i7-2640LM a Core i7-2640UM.

Intel se nechal slyšet, že díky novému typu pouzdra bude TDP (Thermal Design Power) pouhých 17 W. Výkon by měl pak narůst oproti stávajícím nízkonapěťovým modelům na bázi architektury Core a Nehalem o třicet procent. Těžko říci, zda jde o výkon v Turbo režimu nebo při základním taktu. Technické parametry jako počet jader, velikost cache či frekvenci totiž neuvádí. Jisté má být jen to, že ULV a LV procesory stihne vydat během druhého čtvrtletí roku 2011.


Se zajímavostmi nové architektury „Sandy Bridge“ nás krátce v rozhovoru pro Overclocking-TV seznámí Chris Tobias z Intelu

Zdroj: ComputerBase

Další zajímavé články k tématu:


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama