nove-1-35v-pameti-a-data-xpg-gaming-series-ddr3-1333g
Novinka Nové 1,35V paměti A-Data XPG Gaming Series DDR3-1333G

Nové 1,35V paměti A-Data XPG Gaming Series DDR3-1333G

Jan Černý

Jan Černý

1. 9. 2010 15:00 8

Úsporné počítače jsou hudba blízké budoucnosti. Víte však, jaké paměti do nich osadit? Taiwanský paměťový gigant A-Data má jasno.

Reklama

Kdo někdy stavěl úsporný počítač nebo sestavu pro sledování filmů do obývacího pokoje (HTPC), dobře ví, že v malé skříni jsou potřeba co nejúspornější komponenty. Každý ztracený watt navíc se totiž přemění na teplo, hromadí se uvnitř skříně a teplotně řízené ventilátory pak zvýší otáčky a produkují zbytečný hluk. Proto je třeba vybírat úsporné procesory, grafické karty, disky či zdroje s co nejvyšší účinností (nejlépe 80 Plus Bronze a lépe). Nesmí se také zapomenout na paměťové moduly.

Taiwanská společnost A-Data těmto uživatelům vyšla vstříc a uvedla nové úsporné paměti XPG Gaming Series DDR3-1333G. Jejich hlavní výhodou, oproti konkurenčním modulům, je snížené napájecí napětí na 1,35

 

V. Moduly běží stabilně na frekvenci 1333 MHz. Toho bylo dosaženo díky optimalizovanému návrhu 6vrtsvého plošného spoje. Dále se výrobce chlubí plnou kompatibilitou se stávajícími čipovými sadami a procesory Intel X58, P55, H55 a H57. O kompatibilitě s procesory AMD se tisková zpráva bohužel nezmiňuje, nicméně i zde by měly moduly fungovat.

Nové 1,35V paměti A-Data XPG Gaming Series DDR3-1333G
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud hledáte nové paměti za účelem taktování a laďění výkonu, podívejte se raději jinde (přidáno: G.Skill, Kingston). DDR3-1333G mají kvůli nižšímu napětí a spotřebě konzervativní hodnoty časování 9-9-9-24, což ale při použití v HTPC nemusí vadit. K dostání by měly jak samostatné moduly v kapacitě 2 GB, tak i 4GB a 6GB kity. Cena by neměla výrazně přesáhnout paměti s klasickou hodnotou napájecího napětí 1,65 V. Samozřejmostí je, stejně jako u ostatních produktů A-Data, doživotní záruka.

Zdroj: TZ A-Data

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama