civilizace-v-jako-navrat-ke-klasickym-pc-hram
Novinka Civilizace V jako návrat ke klasickým PC hrám!

Civilizace V jako návrat ke klasickým PC hrám!

Michal Hlaváč

Michal Hlaváč

22. 6. 2010 20:00 5

Klasická počítačová herní série se nám vrací díky Firaxis.

Reklama

Pokud jste milovníky starých dobrých her, kterým se nelíbí, že se takové hry dnes již téměř nedělají, tak jako kdysi, tak jistě uvítáte, že Firaxis na E3 uvedl další díl oblíbené tahové strategie Civilization V. Na pulty obchodů by se toto jistě velmi podařené pokračování skvělé klasiky mělo dostat v Září roku 2010. 

První díl této dnes již klasické PC hry s názvem Civilization spatřil světlo světa už v roce 1991, kdy se díky své neobvyklé propracovanosti a skvělé hratelnosti tato hra stala neuvěřitelně populární a mnozí z nás na ni ještě dnes jistě rádi vzpomeneme. Po pěti leté odmlce v roce 1996 přišel druhý díl a o pár měsíců později i datadisk Civilization II: Conflict in Civilization, o rok později následoval dalši datadisk Civilization II: Fantastic World a v roce 1999 se k nám dostal další datadisk Civilization: Test of Time, který stejně jako datadisk předchozí nepřinesl nic převratného.

Velký zlom nastal v roce 2001 s příchodem do značné míry revoluční Civilization III. Na titul Civilization III navazovalo opět několik datadisků mezi kterými se v roce 2005 mihla i Civilization IV od které mnozí z nás očekávali velký skok, který se bohužel nekonal, ale hra byla stále skvěle hratelná. A po 5 letech klidu se mezi nás pomaloučku, polehoučku dostávají zvěsti o pokračování tohoto v minulosti velice úspěšného titulu. Pro zatím Vám přinášíme trailer, který byl uveden na E3.

Zdroj: Tom's Hardware Guide

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama