fsp-group-uvedla-nove-ups-rady-galleon
Novinka FSP Group uvedla nové UPS řady Galleon

FSP Group uvedla nové UPS řady Galleon

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 6. 2010 14:00

Společnost FSP Group, světový výrobce PC zdrojů, UPSek a adaptérů značky Fortron, představila nová on-line UPS řešení série Galleon.

Reklama

Tato zařízení jsou určena zejména do firem jako záložní zdroje pro napájení serverů, čímž Fortron po úspěchu se svými UPS pro SOHO segment vstupuje i do této serverové sféry. K dispozici budou modely 1kVA, 1,5 kVA, 2 kVA, 3 kVA, a to jak v provedení tower, tak v rackové verzi do 19“ rozvaděčů. Pro speciální instalace jsou pak určeny modely 6 kVA a 10 kVA.Základní rozdíl mezi běžnými line-interaktivními a on-line UPSkami je v systému, jakým dodávají energii pro počítače anebo servery. Zatímco baterie klasických UPSek slouží jako zdroj energie jen během výpadku elektřiny, on-line UPSky poskytují elektrickou energii z baterie nepřetržitě i v případě, že existuje stálá dodávka elektrické energie a baterii průběžně dobíjejí.

FSP Group uvedla nové UPS řady Galleon
i Zdroj: PCTuning.cz

Při výpadku síťového napájení tak nenastává hluché místo mezi výpadkem energie a přepnutím na baterii u běžné UPSky, která plně dostačuje pro použití v SOHO segmentu. I když se jedná o rozdíly v řádu milisekund, v případě serverů poskytujících stěžejní aplikace pro chod firmy je vhodné poskytovat elektrickou energii bez sebemenšího přerušení, aby tak nebyla jakkoli ohrožena stabilita systému.

Série Galleon je navržena tak, aby poskytovala optimální kvalitu napájení, široké možnosti řízení spotřeby a chránila kritické IT aplikace. UPSky mohou navíc běžet ve třech režimech. V normálním režimu stabilizují výkyvy napětí v rozsahu 110 až 300 V pro co nejhladší sinusovou křivku. Eco mód umožňuje pomocí statického bypassu napájet přímo koncové zařízení, přičemž v případě potřeby se UPS navrátí k standardnímu chodu. Tato funkce umožňuje UPSkám série Galleon dosahovat efektivity až do výše 97 %, což výrazně snižuje náklady na elektrickou energii. Posledním režimem je takzvaný konvertor frekvence, který pro potřeby citlivých zařízení zamkne výstupní frekvenci na 50 Hz anebo 60 Hz.

FSP Group uvedla nové UPS řady Galleon
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové UPSky se na českém a slovenském trhu objeví v průběhu července prostřednictvím společnosti AT Computers. K dispozici bude celá série UPS Galleon, tedy samostatné UPSky, jejich RACK verze, ale i verze s možností rozšíření o dodatečné externí baterie pro ještě delší výdrž v režimu 24/7/365.

Zdroj: TZ FSP Group

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama