apple-worldwide-developers-conference-o-cem-mluvil-jobs-krome-iphonu
Apple Novinka Apple Worldwide Developers Conference - o čem mluvil Jobs kromě iPhonu

Apple Worldwide Developers Conference - o čem mluvil Jobs kromě iPhonu

Martin Stančík

Martin Stančík

8. 6. 2010 20:00 4

I když hlavním tahákem včerejší konference WWDC byl jistě nový iPhone, nebyla konference jenom o něm.

Reklama

Konferenci stejně jako minulý rok uvedl Steve Jobs, který nejprve začal novinkami týkajícími se iPadu. Podle statistik Apple se nyní každé tři sekundy prodá jeden kus tohoto tabletu a je pro něj dostupných 8500 nativních aplikací. Průměrně vychází, že si jeden uživatel iPadu stáhl 17 aplikací. Následně byly představeny nové aplikace a na plátně za Jobsem se objevila další čísla - jen za prvních 65 dnů od vydání iPadu bylo staženo 5 milionů digitálních knih. iPad nyní ovládá 22% trhu s e-booky.

Apple  Worldwide Developers Conference - o čem mluvil Jobs kromě iPhonu
i Zdroj: PCTuning.cz

 Další novinkou, která zaujme především vývojáře je, že App Store (225 000+ aplikací) nyní plně podporuje HTML5, takže kdokoli může v tomto jazyku tvořit své aplikace. Do App Store je každý týden vkládáno 15 000 nových aplikací ve 30 různých jazycích a 95% z nich je schváleno do týdne. Dále Steve Jobs promluvil o nových aplikacích pro iPhone (Zynga, Guitar Hero, Netfix...). Co se aplikací týče, Apple doposud za jejich tvorbu vývojářům vyplatil přes miliardu dolarů (22 miliard korun).

Apple  Worldwide Developers Conference - o čem mluvil Jobs kromě iPhonu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Následně začala být řeč o iPhonu, který je prý nejtenčím smartphonem na planetě, má vylepšené mikrofony i anténu, kamerku nad displejem. Jobs se snažil ukázat, jak na iPhonu načítá webovou stránku NY Times, avšak nepovedlo se mu připojit k Wi-Fi. Začala proto prezentace nového iPhonu, o kterém se více dočtete zde.

Apple  Worldwide Developers Conference - o čem mluvil Jobs kromě iPhonu
i Zdroj: PCTuning.cz

 Problémy s Wi-Fi sítí pokračovaly, Jobs tak požádal všechny přítomné, aby se odpojili od sítě a telefony položili na zem. Po představení iPhonu Apple ukázal některé funkce nového iPhone OS 4, který Apple přejmenoval na iOS 4. Ten  bude dostupný od 21. června. Mezi seznam nabízených vyhledávačů byl přidán Bing, výchozí je stále Google. Následně byla řeč o iBooks, které nyní přicházejí na iPhone. Nakonec pak  Jobs promluvil o platformě iAd a představil velké mezinárodní společnosti, které ji plánují využívat. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama