riaa-zada-soud-uzavrete-limewire
Novinka RIAA žádá soud: uzavřete LimeWire

RIAA žádá soud: uzavřete LimeWire

Martin Stančík

Martin Stančík

7. 6. 2010 18:00 4

Asociace, která sdružuje největší společnosti z nahrávacího průmyslu, požádala americký soud o uzavření známé sítě LimeWire.

Reklama

Právníci zastupující RIAA (sdružení čtyř největších nahrávacích společností), dodali potřebné dokumenty k americkému soudu v pátek. V nich žádají, aby byla P2P služba LimeWire navždy uzavřena. "Každý den, co LimeWire funguje, vzrůstá škoda, kterou LimeWire nebudou schopný zaplatit," píše se v dokumentech. Dnes se tak představitelé LimeWire a RIAA sejdou před soudem. Soudkyně Kimba Woodová, která již jednou v kauze LimeWire rozhodovala, můžete oblíbené síti stanovit datum, kdy její provozování musí být ukončeno nebo může slyšení odložit.

RIAA žádá soud: uzavřete LimeWire
i Zdroj: PCTuning.cz

Experti se shodují na tom, že její rozhodnutí bude pro deset let fungující LimeWire nejspíše "zničující" a stanoví nový precedent. "V každém případě, kdy nějaký subjekt takto masivně porušoval autorská práva, bylo rozhodnuto velmi rychle. A škoda, kterou LimeWire způsobil, se bezpochyby vyšplhá do stovek milionů či miliard dolarů," uvedla RIAA.

Zdroj: CNET

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama