computex-2010-prichazi-asus-immensity-s-podporou-hydry-a-igp-ati
Novinka Computex 2010: příchází ASUS Immensity s podporou Hydry a IGP ATI

Computex 2010: příchází ASUS Immensity s podporou Hydry a IGP ATI

I.Putivlskyy

I.Putivlskyy

3. 6. 2010 16:45

Na Computexu byl představen zajimavý koncept od Asus. Předvadí zakladní desku s plnohodnotou podporu „Hydra“ a IGP od ATI.

Reklama

Na veletrhu Computex 2010 byl nedávno veřejnosti představen nejnovější přírůstek do rodinné řady R.O.G (Republic Of Gamers). Jedná se o základní desku, skrývající pod kódovým označením Asus Immensity

Na obrázku můžete vidět výborně vyřešený systém napájení desky, dva PCI Express x16 sloty spolu s masivním chlazením. Mezi PCI Express x16 sloty najdeme nenápadný malinký radiátor, který pod sebou skrývá integrovaný čip Lucid Hydra.

Dále motherboard nabídne plnohodnotnou podporu pamětí až do standardu DDR3-2200MHZ.

A tady se dostáváme k jednoznačně nejzajímavější fotografii této desky, na které je možné rozeznat výrobce použitého grafického čipu. Spekuluje se, že grafika pochází z řady Radeon HD 5700, ale stoprocentně jisté to zatím není. Vedle GPU se nachází rozpoložená dvojice paměťových čipů, dost možná najdeme i ještě jednu dvojici pam.čipů na zadní straně PCB. „Hydra“, jenž si našla skromné místečko mezi dvojicí PCI Express x16 slotů, nabízí podporu tří režimů: N-Mode, A-Mode a X-Mode. S pomocí IGP bude možné využít skryté výpočetní rezervy tří grafických karet.

Všimněte si chytře umístěné kondenzátorové baterie, ukazující směrem k procesorovému socketu. Tento krok zřejmě podle inženýru ASUSU symbolizuje jediné: celá práce baterie je zaměřená na zlepšené napájení procesoru. Větší vzdálenost mezi PCI Express x16 sloty usnadňuje komfortní umístění velkých a dlouhých grafik.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama