kde-vsude-bude-vyuzit-projekt-natal
Novinka Kde všude bude využit Projekt Natal?

Kde všude bude využit Projekt Natal?

Martin Stančík

Martin Stančík

21. 5. 2010 19:00 2

Vydání nového ovládacího systému ke konzoli Xbox 360 se blíží a vývojáři volají po tom, aby byl Natal přístupný i pro ne-herní aplikace.

Reklama

S tím, jak se blíží datum jeho vydání má k projektu Natal od Microsoftu přístup čím dál více vývojářů. Mezi těmi, kteří viděli a mohli si vyzkoušet nový ovládací systém pro konzoli Xbox 360 v akci byl i produkční ředitel společnosti Bethesda Ashley Cheng, který své pocity včera popsal na svém blogu. Cheng řekl, že ho potenciál Natalu "doslova uzemnil" a Microsoft by prý měl zařízení otevřít i pro ne-herní aplikace. Podle jeho názoru, pokud by amatérští vývojáři dostali přístup k API zařízení, mohlo by to celý systém "posunout na další úroveň."

Kde všude bude využit Projekt Natal?
i Zdroj: PCTuning.cz

Chengovy komentáře přicházejí po té, co společnost Valve volala po větší "otevřenosti" PlayStationu 3 a Ubisoft označil Natal i konkurenční systém PlayStation Move "revolučními." Microsoft podle všeho problém s rozšířením působnosti Natalu problém nemá - před necelým rokem Bill Gates řekl, že kamery Natalu nebudou limitovány pouze pro herní užití. Podle Gatese by Natal mohl být dokonce využit ve firemním prostředí při komunikaci. Natal bude oficiálně představen za měsíc na veletrhu E3 v Los Angeles, kde nejspíše dostane i uživatelsky přívětivější jméno.

Zdroj: Techpsot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama