google-predstavil-nejrychlejsi-mobilni-prohlizec
Novinka Google představil „nejrychlejší mobilní prohlížeč“

Google představil „nejrychlejší mobilní prohlížeč“

Martin Stančík

Martin Stančík

21. 5. 2010 20:00

Google včera pořádal konferenci pro vývojáře, na které mimo jiné představil novou verzi svého operačního systému Android.

Reklama

V USA podle jedné analytické společnosti platformu Android již využívá více lidí, než iPhone. A Google včera na své vývojářské konferenci potvrdil, že Androidu se opravu daří - v současné době tuto platformu využívá 60 zařízení u 59 operátorů ve 48 zemích světa. A roste i počet prodaných zařízení s Androidem - denně se jich prý prodá 100 000, což je pozoruhodné zjištění, vezmeme-li v úvahu, že ještě před nedávnem Eric Schmidt říkal, že se zařízení s Androidem denně prodá 65 000 kusů. Nejvíce pozornosti však včera bylo upřeno na novou verzi Androidu 2.2 s kódovým označením "Froyo."

Google představil „nejrychlejší mobilní prohlížeč“
i Zdroj: PCTuning.cz

Android 2.2 prý umožní aplikacím běžet dva až pětkrát rychleji, což znamená, že například hry budou mít lepší grafiku, efekty a celkově se zlepší zážitek při jejich hraní. Nová verze Androidu přináší také nový webový prohlížeč - Google Froyo V8, který je podle Googlu nejrychlejším mobilním prohlížečem (a mimo jiné přináší podporu jak HTML5, tak Flashe). Nový prohlížeč umožní mimo jiné vyhledávání hlasem nebo překlady řady jazyků do angličtiny v reálném čase. Poslední novinkou pak je, že Android 2.2 umožní spouštění aplikací i přímo z microSD karty.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama