skype-na-windows-phone-7-nebude
Apple Novinka Skype na Windows phone 7 nebude

Skype na Windows phone 7 nebude

Martin Stančík

Martin Stančík

14. 5. 2010 14:00 9

V médiích se objevila další nepříznivá zpráva pro nový mobilní operační systém Microsoftu – nebude na něm dostupný oblíbený Skype.  

Reklama

Nový mobilní operační systém Microsoftu na jednu stranu přinese zajímavé novinky, jako je třeba propojení s Xbox Live a stylové prostředí přehrávače Zune, na druhou stranu mu bude chybět řada klíčových funkcí jako podpora multitaskingu, kopírování a vkládání a podle některých informací i podpora paměťových karet. S tím, jak Google a Apple plánují v létě představit high-endové smartphony (s podporou multi-taskingu) tak Microsoft velmi riskuje. A Windows phone mnoho nepomůže ani nové vyjádření společnosti Skype, podle kterého její software pro tuto platformu nebude dostupný. Potvrdil to vicepresident Skypu pro Asii s tím, že "Skype nebude vyvíjet software pro Windows phone, alespoň ne v tomto roce." I když Neary nespecifikoval, jaký k tomu má Skype důvod, podle neoficiálních informací je to proto, že Microsoft vývojářům neposkytuje dostatečné API.

Skype na Windows phone 7 nebude
i Zdroj: PCTuning.cz

Narozdíl od Googlu a Apple Microsoft v současné době neposkytuje nativní vývojářské prostředí. Podobně jako Skype se již zachovala Mozilla, která v březnu oznámila, že její Firefox pro Windows phone 7 dostupný nebude. Mozilla se prý místo toho chce soustředit na jiné platformy, tedy kupříkladu Android. Pozorovatelé se shodují na tom, že pokud věci budou pokračovat stejným směrem, Microsoft to bude mít v současném konkurenčním prostředí opravdu těžké. Jeho Windows Mobile ztrácejí podíl na trhu každým měsícem, a pokud neuspějí ani Windows phone 7, je pravděpodobné, že se softwarový gigant v oblasti mobilních operačních systémů již výrazněji neprosadí.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama