microsoft-kin-one-a-two-poradna-konkurence-pro-iphone-a-dalsi
Novinka Microsoft Kin One a Two - pořádná konkurence pro iPhone a další?

Microsoft Kin One a Two - pořádná konkurence pro iPhone a další?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 5. 2010 12:00 6

Telefony Microsoftu vyráběné firmou Sharp směřují pomalu ale jistě do prodeje. Budou skutečnou konkurencí nebo zapadnou do průměru?

Reklama

Po představení chytrých telefonů řady Kin, které proběhlo nedávno, se krátce před jejich uvedením do prodeje (13.5) dostávají na veřejnost  finální specifikace. Komunikátory nazvané „stylově“ Kin One a Kin Two budou využívat základ v podobě první generace SoC (System on Chip) Tegra.

Microsoft Kin One a Two - pořádná konkurence pro iPhone a další?
i Zdroj: PCTuning.cz

Dotykový displej má úhlopříčku 2,6“ (One), respektive 3,4“ (Two) s rozlišením 320 x 480 pixelů. Potěší také výsuvná hardwarová Qwerty klávesnice pro pohodlné psaní, 256MB RAM a 4GB úložného prostoru. Integrován je akcelerometr, WiFi, modul GPS, Bluetooth, FM rádio a multimediální přehrávač Zune. Zadní část Kin One pak okupuje pěti megapixelový fotoaparát.

Microsoft Kin One a Two - pořádná konkurence pro iPhone a další?
i Zdroj: PCTuning.cz

Širokoúhlý Kin Two poté nabídne dokonce 8Mpix fotoaparát a dvojnásobek paměti (8 GB). Microsoft má políčeno hlavně na mladé lidi, kterým by nové stroje měli umožnit neustále spojení s dnes tak populárními sociálními sítěmi Twitter, Facebook a další. Designově se nejedná o nic světoborného, hlavně první Kin pak až nápadně připomíná Tamagoči :) Jak se na nové komunikátory díváte Vy? Uspějí v zaběhnuté konkurenci?

Aktualizace: Cena One by se podle neověřených informací měla pohybovat něco málo pod $400 (7 300 Kč). Specifikacemi silnější Kin Two by měl být o „chlup“ dražší.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama